Δήμος Τρικκαίων

2012-2017: Πέντε χρόνια Εργατικές Κατοικίες Σωτήρας-Πέντε χρόνια Πολιτεία

20 Ιουνίου 2017
Οι οικιστές του νέου οικισμού γιόρτασαν την ίδρυσή του κατά την επετειακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο

Ήταν 20 Ιουνίου 2012 όταν οι τότε δικαιούχοι των Εργατικών Κατοικιών της Σωτήρας μετά από ένα μεγάλο αγώνα και πολλές παρεμβάσεις πήραν στα χέρια τους τα κλειδιά των σπιτιών τους. Ήταν η μέρα που τους παραχωρήθηκαν τα σπίτια και η μέρα που ουσιαστικά ιδρύθηκε ένας ακόμη οικισμός των Τρικάλων. Σήμερα ο οικισμός των Εργατικών Κατοικιών Σωτήρας που με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχει μετονομαστεί σε Πολιτεία βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία. Αριθμεί περίπου 160 κατοικίες και οι οικιστές ανέρχονται σε 500 περίπου στο σύνολό τους.

Αυτός είναι κι ο λόγος που η γιορτή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργατικών Κατοικιών Σωτήρας «ΕΡΚΑΣ» το σαββατοκύριακο δεν ήταν μία απλή πολιτιστική εκδήλωση. Ήταν μία γιορτή επετειακή. Η εκδήλωση είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 17 Ιουνίου εντούτοις δεν στάθηκε σύμμαχος και η γιορτή αναβλήθηκε και πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα, την Κυριακή 18 Ιουνίου.
Οι οικιστές γιόρτασαν την ίδρυση του οικισμού μαζί με τους προσκεκλημένους που παραβρέθηκαν ο πάτερ Ευάγγελος Κραμίντζιος, εκπρόσωπος της Ι.Μ. Τρίκκης και Σταγών, ο πάτερ Χρήστος Βουτσελάς ιερέας της Σωτήρας, από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων η Ευαγγελία Μπουντούρη, από το Δήμο Τρικκαίων οι αντιδήμαρχοι κ. Γούλας και Βασταρούχας κι ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Παζαΐτης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης εμφανίστηκε το χορευτικό τμήμα γυναικών του Συλλόγου κι ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι.

 

Από το ΔΣ