Πληροφορίες Προσβασιμότητας

Δήμος Τρικκαίων

Δεν θα κλείσει καμία Κοινωνική Δομή στον Δήμο Τρικκαίων

Σε απάντηση της επιστολής των εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Τρικκαίων, οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής: 1. ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΟΜΗ. Continue Reading Δεν θα κλείσει καμία Κοινωνική Δομή στον Δήμο Τρικκαίων

Παρ’ ότι η κοινωνική μέριμνα δεν είναι – και δεν θα πρέπει να είναι – ευθύνη μόνο των Δήμων, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι «οι Δομές θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους». Συνεπώς, δεν αντιλαμβανόμαστε από πού οι εργαζόμενοι αντλούν την πληροφόρησή τους «περί κλεισίματος».

 1. Ο Δήμος στήριξε, στηρίζει και θα στηρίζει -ακόμη και με ίδιους πόρους– τις Δομές του: αυτές που, δυστυχώς, η κοινωνία έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, δαπανώντας – εκτός από τα προγράμματα – πάνω από 1.000.000 € ετησίως. Τα συσσίτια δεν είναι η λύση, είναι όμως δυστυχώς αναγκαία – τουλάχιστον την ώρα αυτή.
 1. Αντιλαμβανόμαστε, όπως αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, ότι η συνέχιση της λειτουργίας των Δομών δεν μπορεί να γίνει με το υπάρχον προσωπικό, από τη στιγμή που δεν υπάρχει χρηματοδότηση. Ο Δήμος, αξιοποιώντας το πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας, σε συνδυασμό με κατάλληλες συνεργασίες, θα συνεχίσει και θα επεκτείνει τη λειτουργία των Δομών, γιατί αυτό είναι το σημαντικότερο.
 2. Στεκόμαστε – παρ’ όλα αυτά – δίπλα στους εργαζόμενους και στον αγώνα για συνέχιση της εργασίας τους. Συντασσόμαστε με την άποψη της ΚΕΔΕ, πως η μόνη βιώσιμη λύση είναι η προσωρινή συνέχιση των προγραμμάτων με χρήματα από το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ειδικά στις Περιφέρειες, στις οποίες  δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικές προκηρύξεις.
 3. Ο Δήμος Τρικκαίων στάθηκε επί 52 μήνες αρωγός της όλης προσπάθειας, με μία διευρυμένη «ομπρέλα» Δομών που περιλαμβάνουν ενδεικτικά:
  – Κοινωνικό Φαρμακείο,
  – Κοινωνικό Παντοπωλείο,
  – Κοινωνικό Εστιατόριο
  – Ξενώνα αστέγων,
  – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων,
  – ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ,
  – γεύματα σε 1.200 μαθητές καθημερινά
  – και δεκάδες άλλες δράσεις.
  Κατά συνέπεια, τελείως άδικα ο Δήμος μπήκε στο πλαίσιο των ευθυνών και του «σκληρού προσώπου», για τα οποία γίνεται λόγος στην ανακοίνωση των εργαζομένων.

Από το γραφείο Τύπου