Δρόμοι για πεζούς και συναυλία με Τώνη Sfinos την Παρασκευή στα Τρίκαλα

21 Σεπτεμβρίου 2017 - Εβδομάδα Κινητικότητας 2017
Print Friendly, PDF & Email

Εορτασμοί για την ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δρόμοι για πεζούς και συναυλία με Τώνη Sfinos την Παρασκευή στα Τρίκαλα

Με τον εορτασμό της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο και τη συναυλία του Τόνι Σφήνου, ολοκληρώνονται την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 οι φετινές εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Η μεγάλη συναυλία το βράδυ στις 8.30 στο πάρκο του Αη Γιώργη «κλείνει» μια ιδιαίτερα δημιουργική εβδομάδα, που είχε ως στόχο να αναδείξει την ανάγκη για ισότητα και δείγματα πολιτισμού στην προσπάθεια για βιώσιμη κινητικότητα στην πόλη.
Δράσεις για μαθητές σχολείων πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον Λόφο Προφήτη Ηλία, στον Ληθαίο ποταμό, στο Ενεργειακό Κέντρο, στο Βιβλιόδεντρο, εκδηλώσεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με τη συμμετοχή Συλλόγων, δράσεις για ΑμεΑ, ενεργοποίηση «σκυταλοδρομίας» ποδηλάτων με χρήση GPS, ένταση της χρήσης ποδηλάτων από τη Δημοτιή Αστυνομία… έδειξαν ξανά ότι ο Δήμος Τρικκαίων στοχεύει στην απόκτηση συνείδησης από όλους, επενδύοντας στη νέα γενιά. Παραλλήλως, οι συνεχείς προσπάθειες για βιώσιμη μετακίνηση (ποδηλατόδρομος, επαγρύπνηση για τα ποδήλατα, φανάρια για ποδήλατα, ανακατασκευή πεζοδρομίων στο κέντρο της πόλης, νέα μελέτη για την κεντρική πλατεία και τη λαϊκή αγορά, τοποθέτηση παγκακίων σε πλήθος σημείων, έναρξη κατασκευής 35 παιδικών χαρών, παρεμβάσεις για ράμπες με βάση υποδείξεις της ομάδας Freemobility του ΕΕΕΕΚ για ΑμεΑ, ένταξη στα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης – ΣΒΑΚ, συμμετοχή σε αντίστοιχο ευρωπαϊκό πρόγραμμα για την κυκλοφορία), αποδεικνύουν τη διάθεση να αποκτήσουν τα Τρίκαλα κάτι περισσότερο από τη φήμη των πιο ευγενικών οδηγών, που σταματούν στις διαβάσεις πεζών.


Οι δράσεις της Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο βασικά αλλάζουν ορισμένα δεδομένα στο κυκλοφοριακό την Παρασκευή, αφού κλείνουν δρόμοι. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα προβλέπει:

  • Ώρες 7.00- 22.00: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, στο τμήμα των οδών Κανούτα – Όθωνος, από τη συμβολή αυτών με τις οδούς Χατζηγάκη έως και Γαριβάλδη (γέφυρα παλιού ΚΤΕΛ).
  • Ώρες 10.00- 13.00: Ζωγραφική στον δρόμο, με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου  Τρικάλων.
  • Ώρα 10.00- 13.00: Αναβίωση παλαιών ομαδικών παιχνιδιών,  με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε τμήμα δρόμου στην οδό Κανούτα, παραπλεύρως ξενοδοχείου «Αχίλλειο».
  • Ώρα 10.00- 13.00: ΣΚΑΚΙ από τον Σκακιστικό Σύλλογο, με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  σε τμήμα  δρόμου στην οδό Κανούτα, παραπλεύρως ξενοδοχείου «Αχίλλειον».
  • Ώρα 10.00- 13.00: Επίδειξη με τη χρήση roller με τη συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε τμήμα δρόμου στην οδό Κανούτα, παραπλεύρως ξενοδοχείου «Αχίλλειον».
  • Ώρα 19.30: Ποδηλατοβόλτα με σημείο εκκίνησης την Κ. Πλατεία Τρικάλων και τερματισμό το Πάρκο Αγ. Γεωργίου.
  • Ώρα 20.30- 23.00: Κλείσιμο επταήμερων εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας – Πάρτυ στο Πάρκο Αγ. Γεωργίου με τον Τώνη Sfinos.

 

Από το γραφείο Τύπου

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είστε πάντοντε ενημερωμένοι όσον αφορά τις εξελίξεις στον Δήμο Τρικκαίων.

Ο Δήμος Τρικκαίων σε αριθμούς

Μείνετε Συνδεδεμένοι