Προς επίλυση χρονίζον θέμα στο Φλαμουλάκι

12 Ιουλίου 2017 - Διοίκηση
Print Friendly, PDF & Email

Ενα ακόμη χρονίζον πρόβλημα προωθεί προς επίλυση ο Δήμος Τρικκαίων. Αφορά σε γνωμοδότηση για τροποποίηση του σχεδίου πόλης στην περιοχή των Σαραγίων και δη στο Φλαμουλάκι.

Προς επίλυση χρονίζον θέμα στο Φλαμουλάκι

Το Δημοτικό Συμβούλιο για πρώτη φορά συζήτησε ένα θέμα που ενδιαφέρει τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής και το οποίο δημιουργήθηκε πριν από 30 χρόνια. Οι κάτοικοι παρουσίασαν εκτενώς τις απόψεις τους και έγινε αναλυτική συζήτηση, με όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, από τους ενδιαφερόμενους και από την αρμόδια Διεύθυνση Χωροταξίας & Περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων.
Η εισήγηση του Δημάρχου Τρικκαίων και η σχετική αναλυτική συζήτηση οδήγησαν στην ομόφωνη απόφαση του Σώματος. Αυτή αφορά στη γνωμοδότηση υπέρ της τροποποίησης του σχεδίου πόλης στην περιοχή Σαραγίων, η πολεοδομική μελέτη για την οποία εγκρίθηκε το 1988. Η απόφαση αφορά σε διόρθωση σφάλματος και σε συμπλήρωση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος ως προς το ότι ο οικισμός στο Φλαμουλάκι είναι πριν το 1923 και θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως πυκνοδομημένος, αντί του αναγραφόμενου ως αραιοδομημένου.  Η τυχόν επίλυση του ζητήματος θα ανακουφίσει τους κατοίκους μιας ολόκληρης περιοχής των Τρικάλων.

 

Από το γραφείο Τύπου

Τελευταία Νέα

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να είστε πάντοντε ενημερωμένοι όσον αφορά τις εξελίξεις στον Δήμο Τρικκαίων.

Ο Δήμος Τρικκαίων σε αριθμούς

Μείνετε Συνδεδεμένοι