Δήμος Τρικκαίων

Τα «μυστικά» της υγιεινής διατροφής σε σχολεία των Τρικάλων

22 Σεπτεμβρίου 2021

Την υγιεινή διατροφή στη μικρή ηλικία προώθησαν από κοινού ο Δήμος Τρικκαίων και το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο αν. καθηγητής του τμήματος, δρ. Οδ. Ανδρούτσος, επισκέφθηκε την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 το 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και με έναν παιγνιώδη τρόπον συνομίλησε με μαθητές/τριες για την υγιεινή διατροφή. Με ερωταποκρίσεις, με παραδείγματα από την καθημερινότητα και απλό λόγο, καταβλήθηκε προσπάθεια, ώστε τα παιδιά να γνωρίσουν πτυχές της υγιεινής διατροφής, των «μυστικών» της και της σημασίας της στην υγεία όλων, ειδικά με την ορθή τήρηση των κανόνων της από την παιδική ηλικία. Επίσης η δράση υλοποιήθηκε και στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων.
Οπως τόνισε η αντιδήαμρχος Παιδείας Εφη Λεβέντη, “με το πρόγγραμμα συνεργαζόμαστε με το τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας, προκειμένου να δώσουμε έναυσμα στους μικρούς μας συμπολίτες, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν από τώρα την επαφή με την υγιεινή διατροφή”.
Η πρωτοβουλία και η συνεργασία εντασσόταν στις ενέργειες για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2021 που, εξάλλου, είχε ως κεντρικό σύνθημα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς».
Υπενθυμίζεται ότι στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων είχε υλοποιηθεί το 2019 το πρόγραμμα «Biocanteens», που υλοποίησε ο Δήμος Τρικκαίων για τη χρήση προϊόντων κυκλικής οικονομίας και μεγάλης διατροφικής αξίας στην καθημερινότητα των μαθητών/τριών.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης