Δήμος Τρικκαίων

Αμεσες και ουσιαστικές λύσεις ζήτησαν οι 4 τρικαλινοί Δήμαρχοι από την Υφυπ. Εσωτερικών

3 Ιουνίου 2024

Επείγοντα και επιτακτικά ζητήματα για την κατάσταση στους 4 Δήμους της ΠΕ Τρικάλων μετά τον Daniel έθεσαν οι 4 Δήμαρχοι στην Υφυπουργό Εσωτερικών Βιβή Χαραλαμπογιάννη. Το πρωί της Δευτέρας 3 Ιουνίου 2024 η Υφυπουργός επισκέφθηκε τον Δήμο Τρικκαίων και συναντήθηκε με τους Δημάρχους, Τρικκαίων Νίκο Σακκά (και ως Πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας), Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο, Φαρκαδόνας Σπύρο Αγναντή και Πύλης Κώστα Μαράβα.
Ο κ. Σακκάς έθεσε βασικά ζητήματα συνολικά για τη Θεσσαλία και ειδικότερα για την περιοχή των Τρικάλων, με έμφαση να δίνει στην απομάκρυνση των υλικών από τα γκρεμισμένα σπίτια, τα απορρίμματα που λόγω Daniel βρίσκονται στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων των Τρικάλων και στη χρηματοδότηση του Δήμου Τρικκαίων για την αποπληρωμή οφειλών σε επαγγελματίες. Ο κ. Σακκάς ήταν σαφής ως προς την ανάγκη ενίσχυσης των Δήμων και έκανε λόγο για τις «πληγές που πρέπει να κλείσουν».
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι άλλοι 3 Δήμαρχοι, που έθεταν, ο καθένας από τη δική του πλευρά, θέματα για τα απορρίμματα, για τα γκρεμισμένα σπίτια, τις αποκαταστάσεις συγκεκριμένων περιοχών.
Τέθηκαν, επίσης, ζητήματα σχετικά με εντάξεις συγκεκριμένων – και αναγκαίων – έργων σε προγράμματα, αλλά και θέματα προγραμματισμού προσλήψεων, επισημαίνοντας αναγκαίες βελτιώσεις.
Στη συνάντηση παρέστη και η (τρικαλινής καταγωγής) Γενική Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παυλίνα Καρασιώτου. Τόσο η Υφυπουργός, όσο και η Καρασιώτου, ανέπτυξαν διάλογο με τους Δημάρχους με συγκεκριμένα στοιχεία επί των συγκεκριμένων ζητημάτων που τίθονταν. Η Υφυπουργός επεσήμανε τη σημασία, όχι μόνο τη αποκατάστασης μετά τις πλημμύρες, αλλά και τους σχεδιασμού για το μέλλον. Η δε κ. Καρασιώτου έδωσε έμφαση στην ανάγκη επιτάχυνσης έργων που παραμένουν σε προτεραιότητα.
Παρέστησαν επίσης από τον Δήμο Τρικκαίων οι αντιδήμαρχοι Σοφία Αλεστά, Αποστόλης Παππάς, Μιχάλης Λάππας, ο τ. αντιπεριφερειάρχης Χρ. Μιχαλάκης και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Τρικάλων της ΝΔ κ. Γ. Κουτσονάσιος.
Η κ. Χαραλαμπογιάννη ενημερώθηκε για το control room του Smart Trikala από τον ειδ. συνεργάτη του Δήμου Τρικκαίων κ. Γ. Χρυσόμαλλο και ακολούθησε επίσκεψη σε δημοτικές υπηρεσίες: στο ΚΕΠ, στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και στη Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας. Εκεί η Υφυπουργός ενημερώθηκε από τις αντιδημάρχους Σοφία Αλεστά και Δήμητρα Νάτσινα, καθώς και από τα στελέχη των υπηρεσιών, για το έργο τους, αλλά και για τα αιτήματα των υπαλλήλων.

Από το γραφείο Τύπου