Δήμος Τρικκαίων

Το ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ με πρωτότυπο δρώμενο στο Street Art Festival  - Trikala 2024

18 Ιουνίου 2024

 

Μια βόλτα κατά μήκος της οδού Ομήρου την Τρίτη 17 Ιουνίου 2024 ήταν αρκετή για να συναντήσει κανείς, καλλιτέχνες διαφορετικών στυλ και να απολαύσει τις τέχνες τους. Τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ από τη θεατρική ομάδα και το μουσικό τμήμα γέμισαν χρώμα τον δρόμο, με ένα πρωτότυπο δρώμενο αφιερωμένο στις τέχνες του δρόμου. Το δρώμενο ήταν  διαδραστικού χαρακτήρα , δηλαδή έδωσε την δυνατότητα στους θεατές να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον, συμμετέχοντας στην εξέλιξη του δρώμενου. Η όλη δράση εντασσόταν στο Street Art Festival  – Trikala 2024, που επί δύο ημέρες (17 και 18 Ιουνίου 2024) διοργανώνεται από το Κέντρο Κοινότητας με τα Παραρτήματα  ΚΕΜ & Ρομά, το Ανοιχτό Κέντρο Ημέρας  Αστέγων και το Κοινωνικό Εστιατόριο του Δήμου Τρικκαίων.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά: «Οι καλλιτέχνες του δρόμου δεν θα άλλαζαν την αυτοσχέδια σκηνή τους. Είναι ένας τρόπος για να εκφράσουν την ανεξαρτησία τους. Και μπορεί για όλους εμάς, ένα γκράφιτι που θα κοιτάξουμε, έναν χορευτή που θα δούμε, ένα τραγούδι που θα ακούσουμε, βιαστικά, την ώρα της βόλτας,  να μας χαρίζει μια στιγμιαία ευχαρίστηση, ωστόσο για τους ίδιους τους καλλιτέχνες, η σημασία του δρόμου είναι σπουδαιότερη…

Όσο η πόλη φέρει τις αντιθέσεις, τις αντιφάσεις, τις συγκρούσεις, τους επαναπροσδιορισμούς, τις αλλαγές, τις ανατροπές, τα σημεία συνέχειας και ασυνέχειας, άλλο τόσο το κάνει και η street art….»

Στη δράση συμμετείχαν επίσης  η ακαδημία χορού ΤDA , η καθηγήτρια πληροφορικής Χριστίνα Μητσιάδη, η καθηγήτρια βιολιού Τάνια Πάβλοβιτς, Βίλυ Κυριακου .

Υπεύθυνοι δράσης: θεατροπαιδαγωγός Μαρία  Μπλούτσου, μουσικός Θάνος Φλίγκος

Από το γραφείο Τύπου