Δήμος Τρικκαίων

Συγκίνηση και μνήμες στο αφιέρωμα στο «ΤΡΙΟ ΤΡΙΚΚΗ»

18 Ιουνίου 2024

 

Με μεγάλη συγκίνηση και πολλή αγάπη, οι τρικαλινοί/ες παρακολούθησαν στο Μουσείο Τσιτσάνη μια ξεχωριστή εκδήλωση: τον φόρο τιμής στο θρυλικό τρικαλινό συγκρότημα «Τρίο Τρίκκη». Το απόγευμα της Δευτέρας 17 Ιουνίου 2024, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια του Μουσείου, τιμήθηκαν οι πρωτοπόροι καλλιτέχνες, Γιώργος Κατσαρός, Γιάννης Μαυρομάτης, Μάρκος Γεωργίου, Γιώργος Παπαστάθης, που στη δεκαετία κυρίως του 1950 κυριάρχησαν στα Τρίκαλα στο κιθαριστικό τρίο, ενώ έγιναν γνωστοί και εκτός πόλης, σε Θεσσαλία και Αθήνα.

Στην εκδήλωση παρέστησαν οι τρεις πρώτοι, παρά το προχωρημένο της ηλικίας τους, καθώς και η κόρη του Γιώργου Παπαστάθη, Νατάσσα.

Η εκδήλωση βασίστηκε στο βιβλίο του Σωτήρη Απ. Γοργογέτα με τον τίτλο «Η ιστορία του ΤΡΙΟ ΤΡΙΚΚΗ» και ο ίδιος, με αφηγήσεις και υλικό από βίντεο και φωτογραφίες, έβαλε στο κλίμα τους παριστάμενους. Ένα κλίμα που από μόνο του ξύπνησε μνήμες των Τρικάλων άλλης εποχής, με τη μουσική να κυριαρχεί και τις αφηγήσεις να ξεδιπλώνουν ιστορίες από το παρελθόν, για το συγκρότημα, την πορεία του στα Τρίκαλα, τη ζωή εκείνη την εποχή στην πόλη, τις μουσικές επιλογές.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κ. Αννα Ντιναπόιγια – Λιακατσίδα (πρ. διευθύντρια γραμματείας Εισαγγελίας Τρικάλων) ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Βίκυ Ιακωβάκη.

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς στους Γιώργο Κατσαρό, Γιάννη Μαυρομάτη, Μάρκο Γεωργίου, την κόρη του Γιώργου Παπαστάθη, Νατάσα, και στον κ. Γοργογέτα.

Η βραδιά έκλεισε με τον πλέον όμορφο τρόπο, καθώς ο Γιάννης Μαυρομάτης, με τη συνοδεία στο πιάνο του Παναγιώτη Μαγκλάρα, τραγούδησε όμορφες επιτυχίες της παλαιάς εποχής.

Παρέστησαν ακόμη, ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη και πλήθος τρικαλινών.

Από το γραφείο Τύπου