Δήμος Τρικκαίων

Ενθουσίασε παράσταση Σέξπιρ από το εφηβικό τμήμα του Εργαστηρίου του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων

27 Ιουνίου 2024

Με μια εντυπωσιακή παράσταση το τμήμα εφήβων του Εργαστηρίου Θεάτρου του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων παρουσίασε τη σημαντική δουλειά που και την περίοδο 2023-24 ολοκλήρωσε.
Το Σάββατο 22 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» τα μέλη του τμήματος παρουσίασαν την πασίγνωστη κωμωδία «Όνειρο Θερινής Νυκτός» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. Και άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ενθουσιάζοντας τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές που απόλαυσαν μια μοναδική παράσταση από το τμήμα Εφήβων, εμφανίζοντας τη σημαντική δουλειά που γίνεται σε αυτό.

Στο έργο ο έρωτας κυριαρχεί στην πλοκή. Ξωτικά και δαιμόνια της νύχτας, ο Βασιλιάς των ξωτικών συμπλέκονται, μαγεύουν και μπερδεύουν τους ερωτευμένους, ενώ μια παρέα μαστόρων στήνουν στο φως του φεγγαριού ένα δράμα που θα παιχτεί στους γάμους του Βασιλιά Θησέα της Αθήνας.

Το σημαντικό ήταν στην παράσταση ότι οι έφηβοι και οι έφηβες δεν έμειναν μόνο στον ρόλο. Αλλά, στο πλαίσιο της παιδαγωγικής διαδικασίας του Θεατρικού Εργαστηρίου, ανέλαβαν να μάθουν και να εμπλακούν σε όλη τη διαδικασία που αφορά στο στήσιμο μιας θεατρικής  παράστασης, από την οργάνωσή της έως και την  καλλιτεχνική της ταυτότητα.

Για τον λόγο αυτόν η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, Γεωργία Κοτρώνη σε δήλωσή της αφού συνεχάρη άπαντες/σες για τη συμμετοχή, τόνισε «τη σημασία της παιδευτικής διαδικασίας που προωθεί και παράγει το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων, ενισχύοβντας τις προσωπικότητες παιδιών, εφήβων και ενηλίκων».

Την μουσική της παράστασης υπέγραψε με πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις ο Λάμπρος Λαμπρίδης, τις χορογραφίες οι Μαρίλια Ζαμπούρα, Δανάη Λούδα, Νεφέλη Παλιούρα και Βασιλεία Ζωγάνα και στην κινησιολογία η Ευαγγελία Αγγέλη. Στα κοστούμια ενεπλάκησαν, υπό την καθοδήγηση της ενδυματολόγου Φρειδερίκης Ζαλαβρά, οι Βάσια Αλεξίου, Εύα Αργυροπούλου, Ελευθερία Ζαρκάδα, Χρήστος Νταλιάνης και Νικολέτα Σκούρα. Τα σκηνικά εμπνεύστηκαν οι Μάγδα Καραγεώργου, Λουκία Τρίμμη, Αχιλλέας Λάμπας, Λάμπρος Δημόκας και Δήμος Μανδράκης. Στο μακιγιάζ ο Θάνος Τσιάντας και υπεύθυνοι σκηνής οι Θοδωρής Τρίγκας, Θοδωρής Μωυσής, Φανή Γκούμπλια και Φιλαρέτη Σπανιά. Τον σχεδιασμό φωτισμού υπέγραψε ο Σωτήρης Κόκκοβας.

Εμψύχωση – Σκηνοθεσία Αντονέλλα Χήρα

Αφίσα / teaser Αφροδίτη Ευθυμίου

Οι ιθύνοντες ευχαριστούν θερμά τη Μαρία Γαδετσάκη για την συμβολή της στην χορογραφία της μάχης των ζευγαριών.

Φωτογραφίες: Ευθύμιος Λεβέντης

Η παράσταση θα παρουσιαστεί και πάλι στο τρικαλινό κοινό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο

Από το γραφείο Τύπου