Δήμος Τρικκαίων

Από τη Μελβούρνη στο Μουσείο Τσιτσάνη

27 Ιουνίου 2024

Από τη μακρινή Μελβούρνη, την πόλη με τον – πιθανώς – τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Ο λόγος για ομάδα Ελλήνων από την αυστραλιανή πόλη, που επισκέπτονται την Ελλάδα και, ανάμεσα στα σημεία ενδιαφέροντος, επέλεξαν το Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα.
Μαθητές και μαθήτριες της σχολής Manasis school of Greek Dance and Culture από τη Μελβούρνη, την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 ξεναγήθηκαν στο Μουσείο. Όπως τόνισε ο υπεύθυνος της σχολής κ. Δημοσθένης Μανασής (με καταγωγή από τη Μύρινα Καρδίτσας) η σχολή ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική και το ρεμπέτικο. Εχουν παρουσιάσει 2 κονσέρτα (θεατρική – μουσική παράσταση) αφιερωμένα στο ρεμπέτικο τραγούδι και την ιστορία του, με αναφορά βεβαίως και στον Βασίλη Τσιτσάνη. Οι επισκέπτες επιθυμούν να μεταφέρουν στην Αυστραλία και την εμπειρία τους από το Μουσείο Τσιτσάνη στα Τρίκαλα, ενώ η έλευσή τους στη χώρα μας τελεί υπό τη στήριξη και την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού.
Τα θέματα που σχετίζονται με το Μουσείο παρουσίασε ο καλλιτεχνικός του διευθυντής κ. Στέλιος Καραγιώργος, ενώ η ξενάγηση, βάσει της διαδραστικότητας του Μουσείου, γίνεται ακολουθώντας την πορεία των εκθεμάτων.

Από το γραφείο Τύπου