Δήμος Τρικκαίων

Σακκάς στο 42ο Αντάμωμα: Συνεχής και ενεργή παρουσία των Σαρακατσαναίων στην κοινωνική ζωή

30 Ιουνίου 2024

Τον συνεχιζόμενο ενεργό ρόλο των Σαρκατσαναίων στην κοινωνική ζωή του τόπου, επεσήμανε στον χαιρετισμό του στο 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας Νίκος Σακκάς. Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024, στα Περτουλιώτικα Λιβάδια, όπου διεξήχθησαν οι εκδηλώσεις της τρίτης ημέρας του Ανταμώματος, ο κ. Σακκάς καλωσορίζοντας τους χιλιάδες επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αναφέρθηκε στη σημασία της προσφοράς των Σαρακατσαναίων. Επίσης έδωσε έμφαση στη στήριξη του Δήμου Τρικκαίων και στο 42ο Αντάμωμα και συνολικότερα σε δράσεις της Ομοσπονδίας και του τοπικού Συλλόγου.
Ο κ. Σακκάς παρέστη στο τραπέζι των επισήμων εκπροσωπώντας τον Δήμο Τρικκαίων και την ΠΕΔ Θεσσαλίας στη μεγάλη αυτή γιορτή της σαρακατσάνικης παράδοσης. Από τον Δήμο Τρικκαίων παρέστησαν επίσης, ο πρόεδρος της “Αστική Ανάπτυξη” ΑΕ Γιώργος Ζιώγας και ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Ζαραμπούκας.
Το φετινό αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στα 50 χρόνια της Τούρκικης κατοχής στην Κύπρο και τελούσε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, της ΚΕΔΕ, της Περɩφέρεɩας Θεσσαλίας – ΠΕ Τρικάλων, του ∆ήμου Τρɩκκαίων, του ∆ήμου Πύλης και της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδɩκίου & Πύλης.

Από το γραφείο Τύπου