Δήμος Τρικκαίων

Δροσερή γιορτή λήξης για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης του 2024

19 Ιουλίου 2024

 

Με μια όμορφη γιορτή, που δρόσισε τα μικρά παιδιά, ολοκληρώθηκε η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης για το 2024. Την Παρασκευή 19 Ιουλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων η τελετή λήξης περιείχε μια μικρή αναδρομή στις δεκάδες δράσεις, χειροτεχνίες, παιχνίδια, γνωριμία με ουράνια σώματα, ταξίδια φαντασίας, που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια των καθημερινών εκδηλώσεων.
Την Παρασκευή, το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και εθελόντριες, γιόρτασαν με τα παιδιά το τέλος ενός ακόμη όμορφου ταξιδιού. Στη διάρκειά του οι μικροί και οι μικρές έμαθαν για τα βιβλία, για το περιβάλλον, για τους πλανήτες και εμπνεύστηκαν από αυτά. Στη γιορτή λήξης εκτέθηκε πλήθος χειροτεχνιών, ενώ προβλήθηκαν και μικρά ντοκιμαντέρ για το σύμπαν. Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στην αγαστή συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΕΚΠΑ (Διευθυντής: Καθηγητής Κωνσταντίνος Δ. Μαλαφάντης).
Το φετινό σύνθημα ήταν «Από τη Γη ως τον ουρανό: μαθαίνω, σκέφτομαι, ζω…» και κεντρικούς άξονες τη γνώση, την επιστήμη, τον πολιτισμό, αλλά και τον ίδιο τον άνθρωπο.
Ραντεβού του χρόνου! Καλό καλοκαίρι!

Από το γραφείο Τύπου

rpt