Δήμος Τρικκαίων

Σακκάς: Τα 4 οφέλη στην κοινωνία από το πρόγραμμα "ΑΠΟΛΛΩΝ" που ανέδειξε η ΠΕΔ Θεσσαλίας

12 Αυγούστου 2024

Σάρκα και οστά παίρνει για τη Θεσσαλία το πρόγραμμα ενεργειακού συμψηφισμού με “πράσινη” ενέργεια “ΑΠΟΛΛΩΝ”, μετά τη σχετική πρωτοβουλία που έλαβε την περασμένη άνοιξη η ΠΕΔ Θεσσαλίας.
Επρόκειτο για τη διοργάνωση ημερίδας στα Καλά Νερά του Δήμου Νοτίου Πηλίου, με κύρια ομιλήτρια την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου, η οποία παρουσίασε για πρώτη φορά σε όλη τη χώρα, τα οφέλη και τα αναγκαία βήματα για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας και Δήμαρχος Τρικκαίων, Νίκος Σακκάς επεσήμανε ότι “με τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναδείξαμε τα οφέλη του προγράμματος για την ενέργεια σε πολίτες, αγρότες, Δήμους, ΟΤΑ, σε μια περιφέρεια που αντιμετώπισε πέρυσι τις πλημμύρες και φέτος τον καύσωνα. Με το πρόγραμμα
– ενισχύονται ευάλωτα νοικοκυριά,
– μειώνεται το ενεργειακό κόστος Δήμων, ΔΕΥΑ, ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ,
– δημιουργούνται σταθμοί ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και
– ενισχύεται η τοπική επιχειρηματικότητα”.
“Ως Τοπική Αυτοδιοίκηση”, επεσήμανε”, “προχωρούμε άμεσα και δυναμικά στα πεδία του περιβάλλοντος και της ενέργειας, με σεβασμό στο πρώτο και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών της δεύτερης”.
Το πρώτο αναγκαίο βήμα ήταν, να συσταθεί “Ενεργειακή Κοινότητα”, κάτι που έπραξε η Περιφέρεια Θεσσαλίας, συστήνοντας την Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών της Περιφέρειας Θεσσαλίας (ΕΚΠΠΕΘ).
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Κουρέτας συγκάλεσε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας με τους φορείς τους οποίους αφορά η Ενεργειακή Κοινότητα και οι οποίοι ήδη υπέγραψαν την ένταξή τους σε αυτή. Η ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

Από το γραφείο Τύπου