Δήμος Τρικκαίων

Πανδαισία μουσικής στο 5ο Opera Gala “Δημήτρης Καβράκος” στα Τρίκαλα

24 Αυγούστου 2024

Με τον Δημήτρη Καβράκο να τιμά την πόλη και το Opera Gala που φέρει το όνομά του, τραγουδώντας ο ίδιος στο τέλος της μουσικής εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 23 Αυγούστου 2024 το 5ο Opera Gala “Δημήτρης Καβράκος” από τον Δήμο Τρικκαίων.
Μαζί με τους εξαίρετους ερμηνευτές που πλαισίωσαν το Gala, ο Δημήτρης Καβράκος προσέφερε στο τρικαλινό κοινό μοναδικές ερμηνείες. Νωρίτερα, η σοπράνο Βασιλική Καραγιάννη, η μέτζο σοπράνο Νεφέλη Κωτσέλη, ο τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος (και οι τρεις, βασικά στελέχη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής), και ο βαρύτονος Εμμάνουελ Παπαδόπουλο, νέος και βραβευμένο ερμηνευτής προσέφεραν στους φιλόμουσους άριες και τμήματα από όπερες, όπως Rigoletto, La Traviata, La Boheme, Tannhauser, Carmen κ.α.
Στο πιάνο συνόδευε ο κορυφαίος Δημήτρης Γιάκας, ομοίως βασικό στέλεχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ο οποίος επιμελήθηκε μουσικά τη μουσική αυτή πανδαισία.

Η βραδιά, την οποία για πέμπτη χρονιά διοργάνωσαν ο Δήμος Τρικκαίων και το Μουσείο Τσιτσάνη, ήταν μια ακόμη σημαντική εκδήλωση μουσικής, στην πόλη της μουσικής.
Τον χαιρετισμό του Δημάρχου Τρικκαίων Νίκο Σακκά μετέφερε ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Λάππας, που αναφέρθηκε στη σημαντική διάσταση της μουσικής αυτής εκδήλωσης, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό. Την παρουσίαση έκανε η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη.

Από το γραφείο Τύπου