Δήμος Τρικκαίων

Ποσό 1,1 εκ. € στον Δήμο Τρικκαίων για αντιμετώπιση συνεπειών του Daniel

26 Αυγούστου 2024
Αφορά σε απομάκρυνση μπαζών από σπίτια πλημμυροπαθών και καθαρισμός παλιάς κοίτης του Ληθαίου

Την έγκριση επιχορήγησης ποσού 1.100.000 για απομάκρυνση αποβλήτων (μπάζα) από οικίες που πλημμύρισαν και για καθαρισμό παλιάς κοίτης στον Ληθαίο, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Νίκος Σακκάς στους προέδρους τριών πλημμυροπαθών κοινοτήτων.
Τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024  κ. Σακκάς ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε τη σχετική πρόσκληση και στον Δήμο Τρικκαίων (και σε άλλους Δήμους), προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αποστολής των σχετικών τεχνικών δελτίων. Δηλαδή, να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι εργασίες για την απομάκρυνση των μπαζών από πλημμυρισμένα σπίτια και αποθήκες, αλλά και να καθαριστεί τμήμα της παλιάς κοίτης του Ληθαίου.
Ο Δήμος Τρικκαίων είχε υποβάλλει σχετικό αίτημα και στις αρχές Αυγούστου η αρμόδια Κυβερνητική Επιτροπή Κρατικής Αρωγής ενέκρινε την επιχορήγηση Δήμων και νομικών προσώπων ανά την Ελλάδα – από το Υπουργείο Εσωτερικών – για να αντιμετωπιστούν φυσικές καταστροφές.
Ο Daniel στον Δήμο Τρικκαίων άφησε το αποτύπωμά του, με σημαντικό ζήτημα την αποκομιδή των μπαζών από τα οικόπεδα. Κάτι που είχε συζητηθεί ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων και σε εκπροσώπους πλημμυροπαθών όλο το προηγούμενο διάστημα,.
Πλέον, ξεκινά η διαδικασία για να αρχίσει το επόμενο διάστημα η σχετική αποκομιδή, αφού τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες σχετικές διατάξεις.
Ο κ. Σακκάς ανακοίνωσε τη συγκεκριμένη απόφαση στους αντιδημάρχους Α και Β τομέα του Δήμου Τρικκαίων, Αποστόλη Παππά και Σάκη Σκρέκα, στη αντιδήαμρχο Οικονομικών Σοφία Αλεστά, στον εντεταλμένο σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κρανιά, στους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων Μ. Καλυβίων κ. Παν. Λαγάρα (και στα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας κ. Αχιλλέα Παζαγόρα και Βασίλη Τσεκούρα), Φωτάδας κ. Αχιλ. Κυριάκο και Αγίας Κυριακής κ. Χρ. Παπαευθυμίου.
Η απόφαση αναφέρεται συγκεκριμένα σε
– Εργασίες καθαρισμού υδάτινου συστήματος του ΓΟΕΒ (200.000 €)
– Απομάκρυνση αποβλήτων εκσκαφών και εργασίες κατεδαφίσεων επικινδύνως ετοιμόρροπων κτιρίων (900.000 €)
από τις πλημμύρες Σεπτεμβρίου 2023.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν κάποια ειδικότερα ζητήματα. Ο κ. Σακκάς επεσήμανε τη σημασία της συγκεκριμένης απόφασης, για τους πλημμυροπαθείς του Δήμου Τρικκαίων, με βάση τις συνεχείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πλημμύρας.

Από το γραφείο Τύπου