Δήμος Τρικκαίων

Με οφέλη για τον πολίτη οι δραστηριότητες της «Αστική Ανάπτυξη» ΑΕ του Δήμου Τρικκαίων

18 Σεπτεμβρίου 2024

 

Λύσεις για τη στάθμευση, διαχείριση πάρκων, αναπτυξιακές δράσεις για τουρισμό και κινητικότητα. Αυτοί είναι οι τρεις άξονες, πάνω στους οποίους κινείται η δημοτική επιχείρηση «Αστική Ανάπτυξη» ΑΕ του Δήμου Τρικκαίων. Αξονες που συζητήθηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης, στη διάρκεια της οποίας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η έκθεση του ορκωτού λογιστή για τα οικονομικά αποτελέσματα του 2023.

Αξονας 1: Στάθμευση

Ολο το 2023 η δημοτική επιχείρηση έδωσε σε λειτουργία
– τον ανακατασκευασμένο χώρο στάθμευσης στο πρ. στρατόπεδο «Παπαστάθη»
– τον χώρο στάθμευσης στην οδό Ζάππα
– στο πάρκο Αη Γιώργη
– στην οδό Ασκληπιού.
Κάθε ένα εξ αυτών, ανακούφισε το κυκλοφοριακό και έδωσε λύσεις στο πλαίσιο της μείωσης του φόρτου κίνησης οχημάτων.
Ειδικά το πάρκινγκ στο τέλος της οδού Ασκληπιού – που ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ με 430 θέσεις – προσέφερε σημαντικότατη λύση στους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του Μύλου των Ξωτικών, αλλά και, βεβαίως, στους τρικαλινούς για την καθημερινότητά τους.
Η λειτουργία των χώρων στάθμευσης παραμένει δωρεάν για τον πολίτη και τον επισκέπτη, αυξάνοντας το κοινωνικό πρόσημο για τον Δήμο Τρικκαίων και τα οφέλη για τους πολίτες.

Η κατασκευή ή ανακατασκευή των νέων αυτών χώρων στάθμευσης έγινε με έσοδα της δημοτικής επιχείρησης από το εφαρμοζόμενο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.
Φυσικά, την περίοδο μετά την καταστροφική πλημμύρα Daniel, τα έσοδα αυτά μειώθηκαν, συνολικά για όλους τους χώρους στάθμευσης.

Την ίδια ώρα, όμως, αυξήθηκαν τα έσοδα από τη χρήση της ελεγχόμενης στάθμευσης, που εφαρμόζει ο Δήμος Τρικκαίων, με ανταποδοτικά οφέλη στην κοινωνία.
Για παράδειγμα, αυτό συνέβη με
– την επιδότηση λογαριασμών ρεύματος των ευάλωτων νοικοκυριών,
– την προμήθεια σετ οργάνων παιδικών χαρών
– τον φωτισμό του τείχους του Φρουρίου

– πολυάριθμες καθημερινές μικροπαρεμβάσεις.
– την καθημερινή φροντίδα, συντήρηση, αναβάθμιση των αθλητικών πάρκων ευθύνης της (Αη Γιώργη, Σωτήρα, Ρίζωμα…)

Αξονας 2: Πάρκα
Ο Δήμος Τρικκαίων, διαθέτοντας για τον πολίτη πάρκα, είτε αθλητικά, είτε αναψυχής, βελτιώνει την καθημερινότητα και αυξάνει τις επιλογές για ανάπτυξη της ευεξίας.
Στο πλαίσιο αυτό, η «Αστική Ανάπτυξη» λειτουργεί και έχει την ευθύνη
–  του αγαπημένου πάρκου των τρικαλινών, του Αη Γιώργη, όπου οι παρεμβάσεις είναι ορατές καθημερινά (αισθητικές, υποδομών, περιβαλλοντικές κ.α.)
– του νέου μεγάλου αθλητικού πάρκου Ράξας – Σωτήρας, αξιοποιώντας την ευγενική δωρεά του ζεύγους Γιώργου Φαγκρίδα – Ανδρούλας Παυλίδη
– του αθλητικού πάρκου Ριζώματος, που απευθύνεται στους πολίτες της περιφέρειας του Δήμου Τρικκαίων

Αναπτυξιακές δράσεις

Ο Δήμος Τρικκαίων διά της δημοτικής επιχείρησης «Αστική Ανάπτυξη» ΑΕ ολοκληρώνει
– την ανάπλαση της εξωτερικής όψης χώρου στο πάρκο Αη Γιώργη
– τη νέα γενιά κοινόχρηστων ποδηλάτων, συμβατικών και ηλεκτρικών
– τον σχεδιασμό για το νέο θεματικό πάρκο Τοπικής Χλωρίδας και Πανίδας στον λόφο του Προφήτη Ηλία, στο πλαίσιο της μεγάλης ανάπλασης του στολιδιού αυτού των Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου