Δήμος Τρικκαίων

“Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα” στα Τρίκαλα, καθώς αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί

20 Οκτωβρίου 2024

 

 

Με μοναδικό στόχο, την ενίσχυση της συνειδητοποίησης ότι “Αλκοόλ και Οδήγηση δεν πάνε μαζί” για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα», πραγματοποιήθηκε και το 2024 στα Τρίκαλα η δράση “Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα”. Στο πλαίσιο της ομώνυμης δράσης που υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Τρικκαίων στο φιλόξενο μπαρ “Κρύπτη” υλοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου 19 Οκτωβρίου 2024 τη σχετική δράση.
Νέοι και νέες ενημέρωναν τους πελάτες και τις πελάτισσες, για το σχετική δράση: ένα μέλος της παρέας δε θα έπινε, θα ήταν ο/η “οδηγός της παρέας” μέχρι το σπίτι, θα φορούσε το σχετικό πράσινο βραχιολάκι στο χέρι και – αν έπινε – θα έκανε το αλκοτέστ.
Οι τρικαλινοί/ες στο μπαρ “Κρύπτη” ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, βεβαιώνοντας για τη συμμετοχή τους. Κάθε φορά που αποχωρούσαν οι παρέες, η πολύτιμη συνδρομή του Τμήματος Τροχαίας της Δ/νσης Αστυνομίας Τρικάλων υλοποιούταν με το αλκοτέστ που πραγματοποιούσε η αρχιφύλακας κ. Παρασκευή Γαλάνη.
Επομένως, όχι μόνο διαφυλασσόταν η ασφάλεια όσων διασκέδασαν, αλλά δινόταν και το σαφές μήνυμα για την ασύμβατη σχέση αλκοόλ και οδήγησης.
Η δράση οργανώθηκε από το τμήμα Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Τρικκαίων και αιρετοί του Δήμου τη στήριξαν με την παρουσία τους: η αντιδήμαρχος Σοφία Αλεστά, η εντεταλμένη σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων Εφη Λεβέντη και η δημοτική σύμβουλος Ζωή Παπαναστασίου.
Την ίδια ώρα, το ίδιο μήνυμα δινόταν σε άλλες 35 πόλεις, στη Θεσσαλία υπήρξε η συμβολή και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και η δράση τελούσε υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), με πολύτιμους συνεργάτες τη Συμμαχία για την Ασφάλεια και τον Πολιτισμό στον Δρόμο «Δρόμοι στο Μέλλον», ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Από το γραφείο Τύπου