Δήμος Τρικκαίων

Κι άλλα έργα ύδρευσης στον Δ. Τρικκαίων

23 Ιανουαρίου 2017
«Δύο συν ένα» έργα ύδρευσης στον Δήμο Τρικκαίων, από το ΕΣΠΑ και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΤ υλοποιούνται άμεσα. Τρία έργα που επιλύουν χρονίζοντα προβλήματα σε χωριά και οικισμούς του Δήμου, προωθούνται άμεσα. Όπως ανακοίνωσε η ΔΕΥΑΤ, εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας δύο έργα ύδρευσης συνολικής αξίας 680.000 ευρώ:

 

Α. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΕΣΙΟΥ

Το έργο ύψους 240.000 ευρώ, αφορά στην αντικατάσταση του αγωγού μήκους 3.450 μ. περίπου, που συνέδεε την τοπική κοινότητα Γενεσίου με τη γειτονική του Πρίνους. Αυτό θα σημάνει ότι, τους 3 μήνες που δεν επαρκεί ποσοτικά το νερό, το Γενέσι θα ενισχύεται με αγωγό από το Πρίνος. Ο αγωγός αυτός θα λειτουργεί και τους υπόλοιπους μήνες του έτους, κατά τους οποίους υπάρχει πλεονάζον νερό, ώστε να τροφοδοτείται το Πρίνος, κάτι που θα μειώνει σημαντικά τις δαπάνες λειτουργίας της υδροδότησης αυτού του οικισμού.

 

Β. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΠΡΟΣ ΚΡΗΝΙΤΣΑ  – ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟ

Το έργο ύψους 440.000 ευρώ αφορά στην κατασκευή ενισχυτικού δικτύου ύδρευσης, από τη συμβολή των οδών Μακεδονίας και 5ου Συντάγματος των Τρικάλων, μέχρι την Κρηνίτσα. Η κατασκευή ενισχυτικού αγωγού υδρεύσεως από τα Τρίκαλα προς τον οικισμό της Κρηνίτσας θα παρέχει ικανοποιητική ποιότητα και ποσότητα ύδατος στην τοπική κοινότητα Παλαιοπύργου. Επιπλέον, θα κατασκευαστεί μια εναλλακτική υδροδότηση σε ικανοποιητική παροχή για τη νέα φυλακή των Τρικάλων.
Τα δύο έργα αναμένεται να δημοπρατηθούν και να ολοκληρωθούν εντός του έτους 2017. Η συνεργασία της ΔΕΥΑΤ (και της τεχνικής της υπηρεσίας) με τον Δήμο Τρικκαίων και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς όφελος των πολιτών, αποκτά ουσία με αυτά τα έργα, αλλά και όσα ήδη έχουν υλοποιηθεί όσα προγραμματίζονται.

Ριζαριό

Επίσης, η ΔΕΥΑΤ δημοπράτησε το έργο «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΣΤΟ ΡΙΖΑΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ», στο οποίο αναδείχτηκε μειοδότρια η ΕΡΓΟΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ε.Π.Ε., με ποσοστό 64%. Πρόκειται για έργο που χρόνιζε και πλέον η ΔΕΥΑΤ ολοκληρώνει σταδιακά, δίνοντας τέλος στην ταλαιπωρία των κατοίκων.
Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ το κόστος πρόκειται να καλυφθεί με ιδίους πόρους. Στα σχέδια της ΔΕΥΑΤ είναι η εκ νέου δημοπράτηση του υπόλοιπου δικτύου αποχέτευσης του Ριζαριού, συνολικής αξίας 400.000 ευρώ.

Από το γραφείο Τύπου