Δήμος Τρικκαίων

Δυναμικά για τη ρομποτική ο Δήμος Τρικκαίων

8 Μαρτίου 2018
Σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς μαζί με τα πρώτα κιτ στα σχολεία

Με σεμινάριο και παράδοση των κιτ ρομποτικής ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει την προσφορά ευκαιριών μάθησης στη νεολαία. Η νέα, ψηφιακή εποχή, απαιτεί μαθητές/τριες που θα μπορούν «να βάλουν τη σκέψη τους σε μια σειρά, επιλύοντας προβλήματα στη ζωή τους, ως πολίτες», όπως είχε αναφέρει ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Η αναφορά του κ. Δημήτρη Παπαστεργίου έγινε πριν λίγες ημέρες, όταν ανακοινώθηκε η παραχώρηση 160 κιτ ρομποτικής για όλα τα σχολεία (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) του Δήμου Τρικκαίων. Σήμερα Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018 τα κιτ παραδόθηκαν στα σχολεία, πρώτα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (έπονται αυτά της Πρωτοβάθμιας), από τον αντιδήμαρχο κ. Ακη Αναστασίου. Διευθυντές σχολείων και καθηγητές Πληροφορικής παρέλαβαν το σχετικό υλικό, που αποτελεί ανταπόδοση στην κοινωνία, των ωφελειών από τον Μύλο των Ξωτικών.
Σε δεύτερο χρόνο, άμεσα, ο Δήμος Τρικκαίων πραγματοποιεί σεμινάρια ρομποτικής, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Frederick, Τα σεμινάρια διεξάγονται το Σάββατο 10 Μαρτίου και την Κυριακή 11 Μαρτίου, με τη μορφή διημερίδας. Αποκλειστικό της θέμα, η ενημέρωση των εκπαιδευτικών πληροφορικής για τη λειτουργία και τις δυνατότητες των κιτ εκπαιδευτικής ρομποτικής.
H διημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων και το πρόγραμμα έχει ως εξής :

Σάββατο 10/3/2018  ώρα 16.00-20.00

Κυριακή  11/3/2018  ώρα  16.00-20.00

Η διημερίδα απευθύνεται σε καθηγητές όλων των ειδικοτήτων,  αλλά και σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί για την εκπαιδευτική ρομποτική.

Με τον τρόπο αυτόν, ολοκληρώνεται η πρώτη φάση της εισαγωγής της ψηφιακής τεχνολογίας στα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων. Ο σύγχρονος Δήμος, οφείλει να παρέχει τις δυνατότητες στα μέλη της κοινωνίας, ώστε αυτά στη συνέχεια να προσπαθούν να τα αξιοποιούν. Τα πρώτα βήματα γίνονται σταθερά και αποφασιστικά, με γνώμονα την ενίσχυση των δυνατοτήτων των μαθητών/τριών, να αντεπεξέλθουν σε δυσκολίες και προκλήσεις της ψηφιακής εποχής.

 

Από το γραφείο Τύπου