Δήμος Τρικκαίων

Από τις σελίδες των εφημερίδων

22 Μαρτίου 2019

Τζιπ με αδέξιο οδηγό επέπεσε και εισήλθε εντός… ξύλινης κουζίνας

Εις τα παραπήγματα Αγίου Κωνσταντίνου σημειώθηκε άθλος ιδιωτικού τζιπ, το οποίον επέτυχε χάρις εις… αδεξιότητα του οδηγού του να είσελθει εντός… κουζίνας!! να προξενήσει καταστροφές εις αυτήν και να φιλοδωρήσει τον οδηγό με ένα τραύμα εις την δεξιάν χείρα.

O ιδιοκτήτης του ιδιωτικής χρήσεως τζιπ Ε.Σ. οδηγών τούτο και στερούμενος άδειας ικανότητος οδηγού επέπεσε επί της ξύλινης κουζίνας του Δημ. Κοντονίκου εις παραπήγματα Αγίου Κωνσταντίνου και αφού κατέρριψε το τοίχωμα εισήλθε εντός αυτής. Ο οδηγός ετραυματίσθη ελαφρώς εις την δεξιά χείρα, ίσως δε τραυματισθεί σοβαρότερα κατά την τακτική δικάσιμο εις ην παρεπέμφθη υπό του Εισαγγελέως.


Ταυρομαχία εκ του φυσικού στο κέντρο της πόλεως

Χτύπησε ελαφρά ή παρέσυρε δεκάδα ατόμων με… κόκκινο ένδυμα και εσφάγη, πάνω στην κεντρική πλατεία από συμπολίτη κρεοπώλη.

Σωστή ταυρομαχία —εκ του φυσικού— εξελίχτηκε στους δρόμους της πόλης μας, όταν ένα μοσχάρι 250—300 κιλών ξέφυγε από τα δημοτικά σφαγεία και χτυπούσε όποιον βρίσκονταν στο δρόμο του Ευτυχώς ο μαινόμενος ταύρος, δεν μπήκε στο προαύλιο του 3ου δημοτικού σχολείου κι ευτυχώς που γλιστρώντας έπεσε πάνω στην κεντρική πλατεία όπου και εσφάγη από τον κρεοπώλη Λάκη Ζουρνά, που το κυνηγούσε με το αυτοκίνητο. Αλλιώς θάχαμε θρηνήσει πολλά ίσως θύματα και όχι τους 10 περίπου τραυματίες.

Πως έφυγε

Το μαινόμενο μοσχάρι είχε οδηγηθεί νωρίς το πρωί στα δημοτικά σφαγεία, προς σφαγή, για λογαριασμό του συμπολίτη κρεοπώλη Δημητρίου Τάχου. Χτυπώντας όμως τον εκδοροσφαγέα Εμμανουήλ Κίτσιο και εκμεταλλευόμενο το γεγονός πως οι πόρτες των σφαγείων δεν κλείνουν ποτέ -είναι χαλασμένες- βρέθηκε στο δρόμο.

Κι αρχίζει η… ταυρομαχία. Μια κοπέλα απ’ το Ριζαριό, που εκείνη την ώρα περνούνε κοντά στο Β’ Γυμνάσιο Αρρένων χτυπήθηκε απ’ τον μαινόμενο ταύρο και μεταφέρθηκε σε κλινική από το γυμναστή κ. Ιωάν. Τσαντούλα που βρέθηκε κοντά εκείνη την ώρα. Από το Β’ γυμνάσιο ο ταύρος εισήλθε στο στρατόπεδο παρά το Στάδιο και βρέθηκε στην οδό Λαρίσης όπου χτύπησε ελαφρά μάλλον άλλη γυναίκα. Μια υπερήλιξ ήταν το επόμενο θύμα έξω απ’ το Εργατικό κέντρο και έξω από το 3ο δημοτικό σχολείο. Ευτυχώς ο ταύρος δεν μπήκε μέσα στο προαύλιο του σχολείου.

Από εκεί στράφηκε προς τα δικαστήρια, χτύπησε μια γυναίκα έξω από την ΛΑΦΤ, ένα γέροντα πίσω από το Διοικητήριο, έναν πλασιέ τον πέταξε στο αυτοκίνητό του και βρέθηκε πάνω στην πλατεία Αμερικανών (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου), έτοιμος να χιμήξει κατά κοπέλας. Εκεί γλίστρησε κι έπεσε. Εν τω μεταξύ ο συμπολίτης κρεοπώλης Λάκης Ζουρνάς που διέβλεψε τον κίνδυνο και ακλουθούσε τον ταύρο με το αυτοκίνητο, πετάχτηκε και έσφαξε πάνω στην πλατεία τον ταύρο, διακόπτοντας έτσι την ταυρομαχία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ταύρος επιτίθονταν εναντίον ατόμων που φορούσαν ένδυμα χρώματος κόκκινο.

Άλλες λεπτομέρειες

Έξω απ’ το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων την 19χρονη συμπολίτισσα Ελένη Γιαννούχου, που επιτέθηκε ο ταύρος, διέσωσαν ο υποδιευθυντής του Γυμνασίου κ. Γ. Καλυβιώτης, ο γυμναστής κ. Ιωάν. Τσαντούλας και ο μαθητής Μουσιαντάς που έπιασαν το μοσχάρι απ’ την ουρά ώστε να μην κτυπήσει την κοπέλα που έπεσε εν τω μεταξύ επί του εδάφους. Η Γιαννούχου διακομίστε στην κλινική Παπανικολάου όπου της περιποιήθηκαν τις εκδορές και απεχώρησε.

— Έξω από το 3ο δημοτικό σχολείο ο ταύρος παρέσυρε απλώς χωρίς να χτυπήσει την μικρή μαθήτρια Μαρία Μάνη.

Αλλά θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για να γίνουν οι πόρτες των δημοτικών σφαγείων για να μην επαναληφθεί το κακό.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης