Επισκεπτόμενοι το πρωί της Παρασκευής 3 Μαρτίου 2017 το Μουσείο Τσιτσάνη που ήδη λειτουργεί, ξεναγήθηκαν από τον καλλιτεχνικό διευθυντή κ. Στέλιο Καραγιώργο στο αρχειακό υλικό και στις διαδραστικές ψηφιακές δράσεις. Εχοντας ετοιμάσει τραγούδια του Τσιτσάνη, οι μαθητές και οι μαθήτριες τραγούδησαν το υπέροχο αυτό τραγούδι, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.
Και ακολούθησε περιήγησή τους στο δίδυμο οθωμανικό λουτρό που βρίσκεται στον ίδιο χώρο, αλλά και στο διπλανό Κουρσούν Τζαμί. Σε μια περιοχή που αποτελεί πόλο έλξης για τον ελληνικό πολιτισμό, οι μαθητές και οι μαθήτριες από την Πάτρα γνώρισαν πτυχές των Τρικάλων. Νωρίτερα, είχαν επισκεφθεί το Δημαρχείο Τρικκαίων, όπου ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τους υποδέχθηκε και μίλησε για την πόλη, το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, τις ψηφιακές καινοτομίες και το πλήθος δράσεων με έμφαση στο Μουσείο Ματσόπουλου και στον Μύλο των Ξωτικών.
Η συζήτηση που ακολούθησε, εστίασε σε θέματα περιβάλλοντος, με παρόντα, τον εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα εθελοντισμού κ. Μιχάλη Λάππα και τα μέλη του Δ.Σ. της ΜΚΟ «Πράσινη Κιβωτός».
Οι μαθητές και οι μαθήτριες υλοποιούν στα Τρίκαλα δύο περιβαλλοντικά προγράμματα. Το «Η πόλη μας» και το «Τα βότανα του τόπου μας». Ειδικά για το δεύτερο, το ενδιαφέρον έγκειται για τα Τρίκαλα στο σχέδιο «Ασκληπιός». Δηλαδή, στην αναβίωση των θεραπευτικών βοτάνων και φυτών που, από την εποχή του «τρικαλινού» θεού Ασκληπιού, φύονται στα ριζά του Κόζιακα. Ετσι, μέσω δράσης του Δήμου Τρικκαίων, εντάσσονται σε πλήρες πρόγραμμα εκπαιδευτικής, ιατρικής, αγροτικής αξιοποίησης και εναλλακτικού τουρισμού.
Οι μαθητές θα αναχωρήσουν την Κυριακή από τον Νομό Τρικάλων, επισκεπτόμενοι και τον Μύλο Ματσόπουλου, καθώς και αξιοθέατα του νομού, όπως τα Μετέωρα και τον ορεινό όγκο Ελάτης – Περτουλίου.
Συνοδεύουν οι καθηγήτριες κ. Νάντια Τόκα, Μαρία Παπαδέλη, Τζούλια Λακουμέντα, Κωνσταντίνα Καφέζα, Δώρα Δημητρούλα.
Από το γραφείο Τύπου