Δήμος Τρικκαίων

«Το μικρό είναι μεγάλο μέσα σ΄ ένα βιβλίο»

27 Μαρτίου 2018
H Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων  βραβεύει τους τακτικότερους αναγνώστες του 2017

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου , η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων βραβεύει την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 και ώρα 19.30 στον χώρο του παιδικού τμήματος τους (42) σαράντα δύο τακτικότερους αναγνώστες-μαθητές του 2017.

Στην εκδήλωση θα μιλήσει η συμπολίτισσα Σούλα Τσιάτσιου-Ρακοβίτη, καθηγήτρια ξένων γλωσσών και συγγραφέας, με θέμα «Το παραμύθι, φάρος στην εξέλιξή μας»

Η εκδήλωση εντάσσεται στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου που εορτάζεται κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο στις 2 Απριλίου. Την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου καθιέρωσε η ΙΒΒΥ, Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα, το 1966, την ημέρα των γενεθλίων του μεγάλου δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν (2 Απριλίου 1805), με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο παιδικό βιβλίο. Από τότε, κάθε χρόνο, ένα διαφορετικό εθνικό τμήμα της IBBY ετοιμάζει ένα μήνυμα και μία αφίσα, που διανέμονται σε όλο τον κόσμο.

Το 2018 υπεύθυνο για το υλικό του εορτασμού είναι το τμήμα της Λετονίας.

Το μήνυμα με κεντρικό σύνθημα «Το μικρό είναι μεγάλο μέσα σ΄ ένα βιβλίο» το έγραψε η Λετονή συγγραφέας Ιnese Zandere το οποίο μεταφράστηκε από την συγγραφέα Λότη Πέτροβιτς-Ανδροτσοπούλου. Η αφίσα φιλοτεχνήθηκε από τον διακεκριμένο καλλιτέχνης Reinis Petersons, τυπώθηκε στα ελληνικά με χορηγό τις Εκδόσεις Πατάκη και διανεμήθηκε με τη φροντίδα τους.

 

Από το γραφείο Τύπου