– Στην Ομάδα Ρομποτικής του 7ου ΓΕΛ Τρικάλων, για την πρώτη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία Λυκείου με το Fargrobs
– Στην Ομάδα Ρομποτικής του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων για τη συμμετοχή της στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία Γυμνασίου, στην κατηγορία «Πορεία με τον Μ. Αλέξανδρο»
– Στην ομάδα AIRGears του #AIRLab ΑΚΕΘ (ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ) για τη δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην κατηγορία Γυμνασίου
– Στον μαθητή τη; Α Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, Δημήτρη Λώλα, για το χρυσό μετάλλιο στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα με την επωνυμία «Αρχιμήδης».
Ο κ. Παπαστεργίου στα συγχαρητήρια αυτά μηνύματα, επικεντρώνεται σε δύο θέματα:
– στο ότι η σκληρή δουλειά, με την ορθή καθοδήγηση και τη θέληση των συμμετεχόντων, μπορεί να επιφέρει τα βέλτιστα αποτελέσματα
– στο ότι τα Τρίκαλα πλέον αποκτούν σοβαρές βάσεις στον τομέα της επιστημονικής και τεχνολογικής καινοτομίας, που είναι οδηγοί για τη νέα γενιά, σε κάθε τομέα των ενδιαφερόντων της.
Οι μαθητές και οι καθηγητές στους οποίους απευθύνονται οι επιστολές, διά των διευθυντών σχολείων και του ΑΚΕΘ, είναι:
Α. Ομάδα Ρομποτικής 7ου ΓΕΛ Τρικάλων
Πλαστήρας Δημήτρης, Πούλιου Κατερίνα, Τρίψα Χριστίνα, Φαγκρίδα Λίνα, Γραμμένος Ηλίας, Μπάκας Διονύσης, Γούσιος Βασίλης, Ασπρούδης Γιώργος, από την Α Λυκείου.
Υπεύθυνος καθηγητής Βασίλης Σπάχος, Πληροφορικής
Β. Ομάδα Ρομποτικής 4ου Γυμνασίου Τρικάλων
Σούλτης Ηλίας, Σωτηρίου Χρήστος (β τάξη), Κράλλης Δημοσθένης (γ τάξη).
Υπεύθυνη καθηγήτρια Ματίνα Μαρούση, με τη συνδρομή του 7ου ΓΕΛ
Γ. Ομάδα AIRGears του #AIRLab ΑΚΕΘ
Παναγιώτης Μίσιος, Φώτη Ρουμελιώτη
Υπεύθυνη, Ελευθερία Καραγιώργου
Από το γραφείο Τύπου
ΛΕΖΑΝΤΑ: Ο υπεύθυνος καθηγητής της Ομάδας Ρομποτικής του 7ου Λυκείου Τρικάλων κ. Β. Σπάχος εξηγεί στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και στον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, το Fargrobs (Farming with Green Robotic System). Πρόκειται για μια εικονική επιχείρηση που χρησιμοποιεί το ρομπότ (κινείται με φωτοβολταϊκά πάνελς) για να «διαβάσει» την ατμόσφαιρα, να βρει το κάθε δέντρο – φυτό μιας καλλιέργειας και να χρησιμοποιήσει την κατάλληλη ποσότητα για ψεκασμό.