Δήμος Τρικκαίων

1000 τρικαλινοί μαθητές για την οδική ασφάλεια από το ΙΟΑΣ Πάνος Μυλωνάς

18 Σεπτεμβρίου 2016
Την οδική ασφάλεια και τις διαπαιδαγώγηση των μαθητών, προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων για μια ακόμη χρονιά. Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», όπως και πέρυσι, θα βρίσκεται ξανά στα Τρίκαλα από τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Για πέντε ημέρες, το πλήρες πρόγραμμα εκμάθησης όρων οδικής ασφάλειας στα παιδιά, προσφέρεται και το 2016,  από τον Δήμο Τρικκαίων!
Στόχος, εξάλλου, είναι η εμφύσηση πνεύματος σεβασμού του ΚΟΚ και ενίσχυσης των μέτρων μείωσης ατυχημάτων
Φέτος, άλλοι 1000 μαθητές από σχολεία του Δήμου Τρικκαίων θα εκπαιδευτούν στα σύγχρονα προγράμματα του ΙΟΑΣ.
Μια πολύ ουσιαστική πρωτοβουλία του Δήμου,  που αφορά την κίνηση των πεζών,  των οχημάτων, των ποδηλατών και την ορθή οδική κυκλοφορία, από τη μικρή ηλικία.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ειδικό σεμινάριο στον χώρο του 10ου Δημοτικού Σχολείου, προσομοίωση οδήγησης και, κυρίως, μαθήματα για την οδήγηση με μέθη και προσομοίωση σύγκρουσης. Τα δύο τελευταία προγράμματα θα πραγματοποιηθούν στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, από όπου ξεκίνησαν οι δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.
Οι μαθητές των σχολείων θα παρακολουθούν το πρόγραμμα από τη Δευτέρα μέχρι και την Παρασκευή, φυσικά δωρεάν.
Μέριμνα όμως έχει λάβει ο Δήμος και για το ευρύ κοινό:  τα απογεύματα Τρίτης και Πέμπτης 20 και 22 Σεπτεμβρίου,  από τις 17:00 μέχρι τις 20:00, οι χώροι θα είναι ελεύθερα επισκέψιμοι για όλους!
Διότι η οδική ασφάλεια, μας αφορά όλους!
Από το γραφείο Τύπου