Δήμος Τρικκαίων

11 χρόνια Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Δήμο Τρικκαίων – Από 10 Ιουλίου οι αιτήσεις

4 Ιουλίου 2023

Εντεκα ολόκληρα χρόνια ο Δήμος Τρικκαίων στέκεται στο πλευρό των αδύναμων οικονομικά μαθητών/τριών και σε συνεργασία με τον  Σύλλογο Φροντιστών Ν. Τρικάλων, υλοποιούν το Κοινωνικό Φροντιστήριο. Η «Κοινωνική Δομή Ενισχυτικής Διδασκαλίας», όπως είναι το ακριβές όνομα, έχει στηρίξει δεκάδες μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Τρικκαίων, με τα φροντιστήρια που μετέχουν στη συνεργασία, να εντάσσουν στα τμήματά τους, τα παιδιά που έχουν ανάγκη να υποστηριχθούν σε επίπεδο διαβάσματος.
Η φετινή διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμφωνήθηκε σε συνάντηση ανάμεσα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού του Δήμου Τρικκαίων, Μιχάλη Λάπ0πα και τον πρόεδρο του Συλλόγου Φροντιστών Ν. Τρικάλων κ. Βαγγέλη Γκούμα, την Τρίτη 4 Ιουλίου 2023.
Ετσι, το Τμήμα Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού και ο Σύλλογος συνεργάζονται για να παρέχουν δωρεάν μαθήματα σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες γονείς – κηδεμόνες θα υποβάλλουν την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Πρωτόκολλο του Δήμου Τρικκαίων. Δικαίωμα αίτησης έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 14.000 ευρώ. Συνημμένα στην αίτηση υποβάλλονται τα εξής δικαιολογητικά :

  1. Αντίγραφο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του γονέα.
  2. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας έτους 2022.
  3. Βεβαίωση συνεχούς αναγνωρισμένου χρόνου ανεργίας γονέων από τον ΟΑΕΔ, εάν υφίσταται.
  4. Γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής για τυχόν αναπηρία γονέα ή μέλους της οικογένειας, εάν υφίσταται.
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  6. Αποδεικτικό ενοικίου, εάν υφίσταται.
  7. Αποδεικτικό Μονογονεικής Οικογένειας, εάν υφίσταται.

Μετά την τελική αξιολόγηση, οι επιλεγέντες μαθητές θα ενημερωθούν προσωπικά και τηλεφωνικώς από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ δε δημοσιοποιούνται τα ονοματεπώνυμα των παιδιών, λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Τα έντυπα των αιτήσεων για τα Γενικά Λύκεια και για τα ΕΠΑΛ διατίθενται στους ενδιαφερόμενους από το γραφείο του Τμήματος Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας – Πολιτισμού – Αθλητισμού επί της οδού Γαριβάλδη 8 στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, από τις 10 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου 2023 και θα υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο του Δημαρχείου Τρικκαίων μαζί με συνημμένα τα δικαιολογητικά. Πληροφορίες κ. Ευρυδίκη Χρηστάκου 2431353506, κ. Νίκος Μπατατέγας 2431353509.

Από το γραφείο Τύπου