Δήμος Τρικκαίων

1+1 πλατείες στο Δενδροχώρι

31 Μαΐου 2019
 24.800€ για ανακατασκευή της κεντρικής πλατείας του χωριού, σύντομα η δεύτερη πλατεία

 

Με 1+1 πλατείες στο Δενδροχώρι, ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει το έργο βελτίωσης της καθημερινότητας στα χωριά. Οι εκλογές τελείωσαν, αλλά τα έργα συνεχίζονται, καθώς ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπέγραψε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 με τον εργολάβο, το συμφωνητικό για την κατασκευή του έργου «Ανακατασκευή κεντρικής πλατείας Τ.Κ. Δενδοχωρίου». Με 24.800€ ο εργολάβος κ. Βασίλης Μέγας ανέλαβε το έργο, που αφορά σε:
– καθαίρεση του υπάρχοντος σιντριβανιού
– καθαίρεση 70 τ.μ. υπάρχουσας πλάκας πεζοδρομίου
– πλακόστρωση 765 τ.μ. με πλάκα πεζοδρομίου
– κατασκευή νέων στηθαίων περιμετρικά του νέου τμήματος της πλατείας
– κατασκευή κρασπέδων, όπου είναι απαραίτητο.

Όμως, όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος Τρικκαίων, τα έργα δεν σταματούν εδώ. Σύντομα θα υλοποιηθούν και οι εργασίες στη δεύτερη πλατεία του χωριού, οι κάτοικοι του οποίου ζήτησαν τη συνέχιση των έργων, μέσω και των συζητήσεων και της ψήφου στις πρόσφατες εκλογές, με την εμπιστοσύνη στη νυν δημοτική αρχή.
Οι εργασίες στη δεύτερη πλατεία θα αφορούν επίσης στο έργο «Διαμορφώσεις προσπελασιμότητας ΑμεΑ στην Τ.Κ. Δενδροχωριου Δ. Τρικκαίων», όπως ψηφίστηκε την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Οι εργασίες θα γίνουν στο οικοδομικό τετράγωνο που βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία στην Τ.Κ. Δενδροχωρίου στο οποίο εδράζονται το κοινοτικό κατάστημα της πρώην Κοινότητας και ο Μορφωτικός Σύλλογος του χωριού.

Οι εργασίες που προβλέπονται από τη μελέτη είναι καθαιρέσεις παλαιών άοπλων σκυροδεμάτων, γενικές εκσκαφές, τοποθέτηση κρασπέδων, σκυροδέτηση νέων διαδρόμων, πλακόστρωση με πλάκα πεζοδρομίου και  κατασκευή νέων στηθαίων και ραμπών. Και για αυτό το έργο ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 24.800 €

Από το γραφείο Τύπου