Δήμος Τρικκαίων

1200 δωρεάν γεύματα σε μαθητές του Δ. Τρικκαίων

14 Δεκεμβρίου 2016
Ηθική επιβράβευση στην τρικαλινή κοινωνία, με όφελος για 1.200 παιδιά από τις ενέργειες του Δήμου Τρικκαίων.

Με πρόγραμμα παροχής σίτισης σε τρικαλινούς μαθητές, με τη συνεργασία και σύμπραξη:
– του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
– του ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης που λειτουργεί ήδη στα Τρίκαλα),
– της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, που υποστηρίζει το act4greece, ένα πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότηση για κοινωνικούς σκοπούς,
ο Δήμος Τρικκαίων εντάχθηκε και μετέχει στην υλοποίησή του.
Μάλιστα είναι ο ένας εκ των δύο Δήμων σε όλη τη χώρα που μετέχει στο πρόγραμμα αυτό (φέτος εντάχθηκε και ο Δήμος Καβάλας, ενώ πέρυσι υλοποιήθηκε στον Δήμο Περάματος). Και, όπως τόνισε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι συνάρτηση δύο βασικών παραγόντων.
Ο ένας, η εξωστρέφεια, οι καλές πρακτικές, η ανοιχτή πόλη, που τα Τρίκαλα επέδειξαν σε θέματα λειτουργίας δομών και υποδοχής προσφύγων
Οι υπάρχουσες κοινωνικές δομές, η κινητοποίηση των τρικαλινών, η συμμετοχή επιχειρηματιών και κοινωνίας στις δράσεις υπέρ προσφύγων και συμπολιτών που αντιμετωπίζουν συνέπειες της κρίσης, ήταν οι βασικοί παράγοντες.
Ο δεύτερος, η ύπαρξη και λειτουργία στα Τρίκαλα του ΚΟΙΣΕΠ, του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης, που ουσιαστικά αναλαμβάνει και λειτουργεί το πρόγραμμα.
Οπως επεσήμανε ο κ. Παπαστεργίου, πρόκειται για 1.198 μερίδες που ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ θα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ σε μαθητές 18 σχολείων του Δήμου Τρικκαίων, μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς 2016-17.
Το δε γεύμα είναι μελετημένο από το γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με βάση την ελληνική και γενικότερα μεσογειακή διατροφή.
Ο κ. Παπαστεργίου έδωσε μεγάλη έμφαση στο θέμα της ηθικής επιβράβευσης της τρικαλινής κοινωνίας, τονίζοντας ότι ουσιαστικά επιστρέφεται – με τη συνδρομή και των τρικαλινών βουλευτών – η θερμή ανταπόκριση των τρικαλινών σε όλους, όσοι έχουν ανάγκη.
Ο κ. Χαρης Καλλιάρας, ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου, διευκρίνισε ότι τα κριτήρια επιλογής των σχολείων ήταν απολύτως κοινωνικά και σε συνεργασία με το Υπουργείο. Επίσης, απορρίφθηκε η αρχική πρόταση, για διανομή των γευμάτων σε συγκεκριμένους μαθητές εντός σχολείων, που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.
Η έναρξη του προγράμματος θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, στις 19 Δεκεμβρίου, με την ολοκλήρωση των τυπικών διαδικασιών.

Από το γραφείο τύπου