Δήμος Τρικκαίων

Νέο έργο της ΔΕΥΑΤ για τα όμβρια στην Μπάρα

12 Νοεμβρίου 2021

 

Με ένα ακόμη έργο η ΔΕΥΑΤ ενισχύει την προσπάθεια να ανακουφιστεί η περιοχή της Μπάρας και ειδικά οι κεντρικοί αγωγοί στην περιοχή. Μετά τις πρόσφατες έντονες βροχοπτώσεις και της συγκέντρωση υδάτων, κρίθηκε απαραίτητο να υλοποιηθεί ένα ακόμη έργο.
Τάχιστα η δημοτική επιχείρηση, προχώρησε τις διαδικασίες για την «Αντικατάσταση αγωγών αποχέτευσης ομβρίων υδάτων Φ800 στον κόμβο της περιφερειακής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων και της οδού Μακεδονίας», προϋπολογισμού περίπου 202.000 €.
Το έργο αυτό είναι συνέχεια του νέου αντλιοστασίου στην πλατεία της οδού Μακεδονίας και των αγωγών στην περιοχή οδού Μαβίλη, που η ΔΕΥΑΤ ολοκλήρωσε πριν λίγους μήνες. Στόχος του νέου αυτού έργου, το να αντικατασταθεί το υφιστάμενο δίκτυο που έχει αποφραχθεί από φερτά υλικά και από το ριζικό σύστημα δένδρων που είναι φυτεμένα κατά μήκος του δικτύου. Αυτά, δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα στην περιοχή, όποτε θα τοποθετούν νέοι αγωγοί αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στον κόμβο της περιφερειακής οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων και της οδού Μακεδονίας, σε μήκος 320 μ.
Η αποδοτικότερη λειτουργία τους εκτιμάται ότι θα ανακουφίσει την περιοχή, ιδιαίτερα κατά την περίοδο έντονων βροχοπτώσεων. Επίσης θα κατασκευασθούν 4 φρεάτια υδροσυλλογής, 5 φρεάτια επισκέψεως του δικτύου, σύνδεση των υφισταμένων υδροσυλλογών με το νέο δίκτυο και αποκατάσταση των επιστρώσεων πεζοδρομίων, όπου χρειάζεται.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου επεσήμανε ότι η προσπάθεια να λυθεί το πρόβλημα στην περιοχή συνεχίζεται και με αυτό το νέο έργο.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, Χρήστος Αναστασίου, τόνισε ότι «συνεχίζουμε να υλοποιούμε έργα σε μια περιοχή που θέλουμε να προστατεύσουμε. Ξεκινήσαμε με δύο έργα, κρίθηκε ότι χρειαζόμαστε και τρίτο και πολύ γρήγορα κάναμε τις διαδικασίες για να παρέμβουμε υπέρ των πολιτών».

Από το γραφείο Τύπου