Δήμος Τρικκαίων

2+1 νέα σχολεία από τον Δ. Τρικκαίων

29 Σεπτεμβρίου 2021

Δύο συν ένα ακόμη σχολεία προωθεί προς χρήση και κατασκευή ο Δήμος Τρικκαίων. Υλοποιώντας το τεχνικό πρόγραμμα και ανταποκρινόμενος στις ανάγκες που προέκυψαν, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε:
1. Τη μετεγκατάσταση του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ.) σε ιδιωτικό χώρο, που θα μισθώνεται για τις ανάγκες του. Ετσι, θα λειτουργεί ως Πρότυπο το 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, όπου μέχρι τώρα φοιτούν και μαθητές/τριες του ΕΝΕΕΓΥΛ.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου έκανε λόγο για ένα «εξαιρετικά κατάλληλο σχολείο πρότυπο», που θα οδηγήσει στο να «έχουν τα παιδιά τον χώρο που τους αξίζει».
Το μίσθωμα θα καταβάλλεται από το κράτος, καθώς, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, ήταν αυτός ένας όρος για να προωθηθεί το όλο εγχείρημα. Επεσήμανε ακόμη ότι τις απογευματινές ώρες θα είναι δυνατή η χρήση των εγκαταστάσεων του (νέου) σχολείου, με την ύπαρξη φύλακα από την πλευρά του Δήμου.
Αναφέρθηκε, τέλος, στη συνεργασία και τη θετική γνώμη των γονέων – κηδεμόνων των συμπολιτών που φοιτούν στο ΕΝΕΕΓΥΛ.
2. Την αποδοχή των όρων λήψης επενδυτικού δανείου από το Τ. Π. και Δανείων, για την κατασκευή του 20ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων. Ένα έργο  που εντάχθηκε στο Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και, όπως τόνισε ο κ. Παπαστεργίου, είναι το πρώτο από μια σειρά έργων που ο Δήμος έχει υποβάλλει προς αίτηση. Το εν λόγω διδακτήριο αντικαθιστά το υπάρχον, με μια νέα οπτική από την πλευρά του Δήμου στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Και τούτο, διότι το κτήριο είναι παθητικό και βιοκλιματικό, δηλαδή ενσωματώνει τεχνολογία για πολύ μικρή κατανάλωση ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο εντάσσεται στο σχέδιο συνολικής ανάπλασης του λόφου Προφήτη Ηλία, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της πρώην ΤΑΞΥΠ και της ίδρυσης στον συγκεκριμένο χώρο, του Διαχρονικού Μουσείου Τρικάλων.
3. Επίσης ο κ. Παπαστεργίου ανακοίνωσε ότι ο Δήμος Τρικκαίων υπέβαλλε αίτημα στο ίδιο πρόγραμμα («Αντώνης Τρίτσης») για την κατασκευή ολοκαίνουριου Ειδικού Σχολείου για τα Τρίκαλα.
Η πρόταση – αίτημα υποβλήθηκε για τη μελέτη – κατασκευή του έργου «Ανέγερση συγκροτήματος ειδικών σχολείων» με συνολικό προϋπολογισμό με τίτλο μελέτη 8.756.000€ 756.000€ για τη μελέτη και προεκτίμηση 8.000.000€ για την κατασκευή. Αναμένεται η έγκριση της πρότασης, προκειμένου να ξεκινήσουν ι σχετικές διαδικασίες.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης