Δήμος Τρικκαίων

2+5 νέα απορριμματοφόρα στον Δήμο Τρικκαίων

28 Ιουλίου 2021

Με επτά νέα απορριμματοφόρα εξοπλίζεται ο Δήμος Τρικκαίων. Τα δύο εξ αυτών είναι ανακατασκευή υπαρχόντων οχημάτων, ενώ τα άλλα 5 προέρχονται από αγορά.
Τα δύο ανακατασκευασμένα οχήματα παρέμεναν στο αμαξοστάσιο χωρίς να λειτουργούν. Το τεχνικό προσωπικό του Δήμου Τρικκαίων προέβη στην εκτίμηση του κόστους ανακατασκευής και αποφασίστηκε να προχωρήσει ο Δήμος στις απαιτούμενες επισκευές. Στόχος, όπως τονίζει ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιώργος Ζιώγας «το να ενισχύσουμε τον πεπαλαιωμένο στόλο του Δήμου, προσφέροντας ασφαλέστερα οχήματα για το προσωπικό  αλλά και αναβαθμισμένα οχήματα για τους δημότες».
Με τον τρόπο αυτόν, συνεχίζει ο κ. Ζιώγας, «κάνουμε γρηγορότερα βήματα για να υλοποιήσουμε τον στόχο μας για “καθαρή γειτονιά, όμορφη πόλη”».
Το ένα ανακατασκευασμένο όχημα θα διατεθεί στα δρομολόγια της αποκομιδής των οικιακών απορριμμάτων, ενώ το δεύτερο θα διατεθεί στα δρομολόγια αποκομιδής ανακυκλώσιμων υλικών.
Τα άλλα 5 απορριμματοφόρα προέρχονται από αγορά με προϋπολογισμό 837.000 € με ΦΠΑ, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και ίδιους πόρους του Δήμου Τρικκαίων.
Πρόκειται για
– τρία (3) απορριμματοφόρα με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας, χωρητικότητας 16 κ.μ. με σύστημα ανύψωσης κάδων,
– ένα (1) απορριμματοφόρο όχημα με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας, χωρητικότητας 12 κ.μ. με σύστημα ανύψωσης κάδων
– ένα (1) απορριμματοφόρο όχημα με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας, χωρητικότητας 8 κ.μ. με σύστημα ανύψωσης κάδων.
Αυτά τα οχήματα θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα στο αμαξοστάσιο.
Με όλα αυτά τα οχήματα, ο «στόλος» απορριμματοφόρων του Δήμου Τρικκαίων εκσυγχρονίζεται και στοχεύει στο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του Δήμου και των δημοτών, προσφέροντας ακόμη πιο σύγχρονες υπηρεσίες.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων