Δήμος Τρικκαίων

2 χρόνια με πολιτισμό

30 Σεπτεμβρίου 2016
Κατά τον απολογισμό της πρώτης διετίας (2014-2016) της δημοτικής αρχής, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου ανέφερε τα εξής για τον πολιτισμό:

Ο Δήμος έχει ανοίξει τις υποδομές πολιτισμού στην κοινωνία και στους πολίτες. Καθ’ όλη τη διάρκεια της διετίας, η Δημοτική Αρχή διοργάνωσε, αλλά και στήριξε πολλές δράσεις φορέων πολιτισμού. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν:

107 θεατρικές παραστάσεις

42 συναυλίες   

82 εκδηλώσεις φορέων δημοτικών και ιδιωτικών

8 εκθέσεις

3 παρουσιάσεις βιβλίου

6 μουσειολογικές εκδηλώσεις

  • Ανακαινίστηκαν οι χώροι των Εργαστηρίων Ζωγραφικής και του Δημοτικού μας Θεάτρου και  συνέχισε να λειτουργεί ο Δημοτικός Κινηματογράφος με αξιολογότατες ταινίες.
  • Το Δημοτικό Ωδείο μετείχε στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής, η Δημοτική μας Χορωδία, η Δημοτική Φιλαρμονική και το Δημοτικό Χορευτικό αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το υπάρχον δυναμιό, μετέχοντας σε εκδηλώσεις και εκτός Τρικάλων.
  • Η Δημοτική Βιβλιοθήκη με τις συνεχείς δράσεις της όλη τη χρονιά, τα 48.316 βιβλία, τα 21.213 μέλη (αυξημένα κατά 1590) και τους 21.026 χρήστες του αναγνωστηρίου, δείχνουν τη σημασία των δομών του Δήμου μας.
  • Σημαντικές ήταν οι συνεργασίες με το φεστιβάλ AnimaSyros αλλά και το πρόγραμμα Χορεύω, άρα επικοινωνώ για μαθητές σχολείων του Δήμου μας
  • Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οι δράσεις για το 2015 – Ετος Τσιτσάνη, σε Τρίκαλα και εξωτερικό, κοντά στους μετανάστες μας, ενώ ολοκληρώνεται και το μουσείο Τσιτσάνη, μαζί με την πρόταση που υποβάλλαμε για το “Σπίτι Τρικαλινών Δημιουργών”.
  • Το 2017 θα επεκταθούν οι δραστηριότητες και στα χωριά, ενώ το Μουσείο Τσιτσάνη θα αποτελέσει πόλο μουσικών συαντήσεων και δημιουργίας.politism
  • politism1

politism4 politism2 politism3