Δήμος Τρικκαίων

20 χρόνια θεατρική Παιδεία και ζωγραφική από τον Δήμο Τρικκαίων

5 Σεπτεμβρίου 2019

Για εικοστή χρονιά ο Δήμος Τρικκαίων και το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων λειτουργούν εδώ τα Καλλιτεχνικά Εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής. Στον Μύλο Ματσόπουλου, χώρο γεμάτο μνήμες και όνειρα, που η αισθητική του εμπνέει την καλλιτεχνική δημιουργία, έχουν φοιτήσει εκατοντάδες μαθητές, παιδιά, νέοι και ενήλικες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους και να  πάρουν περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Δημοτικού Θεάτρου στον Μύλο Ματσόπουλο, καθημερινά 8.00-14.00 (τηλ. 24310 20090).

 

Λειτουργούν τα εξής τμήματα:

  • Θεατρικά Εργαστήρια για τα παιδιά τους νέους
  • Το Παιδαγωγικό Εργαστήρι Θεάτρου αφορά όλους τους μαθητές, αφού στόχος του είναι η δημιουργική ευαισθητοποίηση των παιδιών στο χώρο των Τεχνών και του θεάτρου, η ανάπτυξη της κοινωνικότητας και υπευθυνότητας στα πλαίσια της ομάδας και η απελευθέρωση της ψυχοκινητικής τους ενέργειας μ’ όλες τις μορφές έκφρασης που η σύγχρονη παιδαγωγική προτείνει για την συγκρότηση της προσωπικότητάς τους.  Λειτουργούν Τμήματα: Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου

Οι  διδακτικές ενότητες των εργαστηρίων είναι:

  • Κίνηση και Έκφραση (αυτοσχεδιασμοί, παντομίμα, σκηνική έκφραση)
  • Λόγος και Έκφραση (δραματοποίηση)
  • Θεατρική αγωγή (υποκριτική, θεατρική δράση, θεατρική παράσταση).

 

Επιπλέον λειτουργούν:

  • Το Θεατρικό Εργαστήρι για τους νέους (18-35 ετών). Απευθύνεται σε νέους που θέλουν να γνωρίσουν την τέχνη του θεάτρου, να εκφραστούν μέσα απ’ αυτή και να επικοινωνήσουν μέσα από την δυναμική της ομάδας. Ένα εργαστήρι -φυτώριο νέων καλλιτεχνών που λειτούργει εδώ και χρόνια με σημαντική συνεισφορά στον δημιουργικό χρόνο των νέων, στην θεατρική σπουδή και στην καλλιτεχνική δημιουργία και με την παρουσίαση παραστάσεων.
  • Τμήμα ενηλίκων από 35 ετών και άνω.

Επίσης πραγματοποιούνται προεγγραφές για τους ενήλικες, από 35 ετών και άνω, που έχουν ενδιαφέρον για τη θεατρική σπουδή. Το τμήμα αυτό που λειτουργεί ήδη με επιτυχία εδώ και δύο χρόνια και έχει παρουσιάσει αξιόλογες και ενδιαφέρουσες παραστάσεις.

  • Εργαστήρι Ζωγραφικής για παιδιά νέους και ενήλικες.

Στο Εργαστήρι πραγματοποιούνται μαθήματα εικαστικών τεχνών και ζωγραφικής για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου-λυκείου και για νέους.

Το Εργαστήρι στοχεύει στην ανάπτυξη της εικαστικής σκέψης, αντίληψης και δεξιοτήτων, με  δημιουργικό τρόπο, ενισχύοντας την φαντασία των παιδιών και των νέων, με στόχο να συμβάλει στην δημιουργική απασχόληση και στην ανάπτυξη της εικαστικής παιδείας και τέχνης.

 

Από το γραφείο Τύπου