Δήμος Τρικκαίων

200 χρόνια Ελευθερίας μέσα από τις εκδηλώσεις του Δήμου Τρικκαίων

25 Μαρτίου 2021

 

Ημέρα μνήμης και τιμής, ημέρα Ηρώων η 25η Μαρτίου. Διακόσια χρόνια από την Επανάσταση, 200 χρόνια ελευθερίας και ο Δήμος Τρικκαίων διοργάνωσε εκδηλώσεις ανήμερα της επετείου. Παρά την πανδημία και με «σύμμαχο» την τεχνολογία, στόχος ήταν να τιμηθεί η επέτειος, να μεταφερθούν πτυχές του πνεύματος του Αγώνα.
Οι εκδηλώσεις ήταν:1. Διαδικτυακή μουσική εκδήλωση

Την Πέμπτη 25 Μαρτίου, στις 13:00, προβλήθηκε συναυλία με:
– αναπαράσταση προετοιμασίας αγωνιστών του ΄21  για μάχη (ενδυμασία, όπλα). Δείτε το ΕΔΩ 
– παράσταση που, με την τέχνη της μουσικής σε κείμενα των σημαντικότερων Ελλήνων ποιητών, αφηγήθηκε το διάβα διακοσίων χρόνων ιστορίας. Δείτε όλη τη συναυλία ΕΔΩ  
Η συναυλία μεταδόθηκε από τις ιστοσελίδες του Δήμου Τρικκαίων και του Μουσείου Τσιτσάνη, καθώς και από τα αντίστοιχα κανάλια στο YouTube

2. Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων: «Ακούγοντας» την Επανάσταση του 1821

Ετοιμάστηκε μια ραδιοφωνική ανάγνωση λογοτεχνικών κειμένων και ιστορικών ντοκουμέντων, ώστε να τιμηθεί η Επανάσταση του 1821.

Ακούστε τη ΕΔΩ   

3. Φωταγώγηση
Κεντρικά σημεία της πόλης των Τρικάλων φωταγωγήθηκαν στο μπλε χρώμα της Ελλάδας. Η κεντρική πεζοφέγυρα, το ρολόι του Φρουρίου, σε συνδυασμό με το άσπρο χρώμα στον Ληθαίο ποταμό και στα τείχη του Φρουρίου, έδιναν την ουσία των εορτασμών.
Δείτε το ΕΔΩ  

  1. Εκδοση αφίσας για την επέτειο
    Σε εορταστική αφίσα, απεικονίζονται οι τρικαλινοί αγωνιστές Νικόλαος Στουρνάρης, Χριστόδουλος Χατζηπέτρος, Γρηγόρης Λιακατάς και ο Φιλικός Αριστείδης Παππάς  1. Δημοτική Φιλαρμονική

Σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία – έκπληξη, τα μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής παιάνισαν εμβατήρια και τον εθνικό ύμνο… από τα μπαλκόνια ξενοδοχείου! Στο ξενοδοχείο «Αχίλλειον», στο κέντρο των Τρικάλων, τα μέλη της Φιλαρμονικής «έντυσαν» μουσικά την επέτειο, δίνοντας ξεχωριστό, ιδιαίτερο τόνο στους τρικαλινούς και τις τρικαλινές.

Οι εκδηλώσεις δε σταματούν σε όσα έγιναν την 25η Μαρτίου αλλά θα συνεχιστούν. Συνδιοργανώνονται δε από τον Δήμο Τρικκαίων, το Μουσείο Τσιτσάνη, το Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων και την Επιτροπή του Δήμου Τρικκαίων για την Επανάσταση του 1821.

Από το γραφείο Τύπου