Δήμος Τρικκαίων

21 τραυματίες από εκτροπή αστικού

24 Ιανουαρίου 2020

21 τραυματίες από εκτροπή αστικού

Έσπασε ο άξονας των μπροστινών τροχών ενώ στο λεωφορείο είχαν ανεβεί πάνω από 100 άτομα

 Λεωφορείο της Αστικής Συγκοινωνίας της πόλης μας, εξετράπη της οδού μεταξύ Παλαιοπύργου — Τρικάλων, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν 21 συνολικά άτομα, 13 γυναίκες και 8 άνδρες κάτοικοι Παλαιοπύργου, εκ των οποίων 4 σοβαρά. Το δυστύχημα οφείλεται σε σπάσιμο του άξονος των μπροστινών τροχών, πράγμα που αποδίδεται στην επιβίβαση στο λεωφορείο μεγάλου αριθμού επιβατών.

Συγκεκριμένα, στις 9.45 το πρωί χθες το υπ’ αριθ. ΤΝ 2380 Δ.Χ. αστικό λεωφορείο, που ξεκίνησε απ’ τον Παλαιόπυργο κατάμεστο από κατοίκους του χωριού που έρχονταν στην εβδομαδιαία αγορά της πόλης μας, με οδηγό τον Γεώργιο Δ. Πολύμερο, ετών 30 εκ Τρικάλων, εξετράπη στο 3ο χιλιόμετρο της κοινοτικής οδού Παλαιοπύργου — Τρικάλων, κοντά στο χωριό Κρινίτσα και ανατράπηκε σε παρακείμενο χάνδακα μικρού βάθους. Κατά πληροφορίες, πάνω στο λεωφορείο της αστικής, την ώρα του δυστυχήματος επέβαιναν πάνω από 100 άτομα καθισμένα και όρθια.

Η εκτροπή οφείλεται σε σπάσιμο του άξονα των μπροστινών που ήταν από παλιότερων τροχών που ήταν από παλαιότερο σπάσιμο κολλημένος. Συνέπεια αυτού το υπερφορτωμένο όχημα έμεινε για λίγο ακυβέρνητο, ξέφυγε από το δρόμο & έγειρε στο αριστερό πλευρό στο χαντάκι δίπλα στο δρόμο σε βάθος 2 περίπου μέτρων. Το ευτύχημα είναι πως κατά την ώρα εκείνη, το, λεωφορείο δεν είχε ταχύτητα.

Παρά ταύτα απ’ την πτώση του λεωφορείου, οι πολυάριθμοι επιβάτες που έγιναν ένα κουβάρι μεταξύ τους και με τα πράγματα που μετέφεραν, ενώ τζάμια των παραθύρων του οχήματος έσπασαν. Αλλά η πτώση έγινε απ’ το πλευρό που δεν διαθέτει πόρτα και έτσι δεν υπήρξε σοβαρός εγκλωβισμός και οι επιβάτες διέφυγαν ή ανασύρθηκαν απ’ τις πόρτες, που έμειναν ελεύθερες. Το λεωφορείο είναι ιδιοκτησίας των συμπολιτών Λεων. Μανώλη, Γεωργ. Αντωνίου, Αφών Σπανού και Χασιώτη.

Οι τραυματισθέντες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο ή κλινικές της πόλης μας, είναι οι έξης:

ΒΑΡΕΙΑ

Γεώργιος ΑΘαν. Οικονόμου, ετών 56, γεωργός, Άχιλ. Π. Κασσόπουλος, ετών 50, γεωργός, Φωτεινή συζ. Χαρ. Παππα, 50 ετών οικοκυρά, Ελένη συζ. Στέργ. Ράχη, ετών 37 οικοκυρά, άπαντες κάτοικοι Παλαιοπύργου.

ΕΛΑΦΡΑ

Ανδρονίκη χήρα Νικ. Ντοβόρη ετών 40, οικοκυρά, Ευαγγελή συζ. Γ. Παντίκου ετών 45 οικοκυρά, Ευαγγελία συζ. Νικ. Γκόντα ετών 45 οικοκυρά, Ιωάννης Βασ. Κουκόγιας ετών 77 γεωργός, Χαράλαμπος Εύαγ. Παππάς ετών 44 γεωργός, Δημήτριος Θεοδ. Κελεπούρης, ετών 54 γεωργός, Ανθή συζ. Αχιλλέως Καλαθά ετών 45 οικοκυρά, Κων)νιά συζ. Γεωργίου Σιούλα ετών 50 οικοκυρά, Κωνσταντινιά συζ. Ευαγγέλου Ντοβόρη ετών 55 οικοκυρά, Στυλιανός Έλευθ. Μπαντίκος ετών 29 γεωργός, Μαρία συζ. Εύαγ. Κύργια ετών 40 οικοκυρά, Παναγιώτα συζ. Δημητρίου Βλάχου ετών 54, Αρετή συζ. Σπ. Μητρούσια ετών 55 οικοκυρά, Αθανασία συζ. Ευαγγέλου Κελεπούρη ετών 53 οικοκυρά, Αθανασία συζ. Αχιλλέως Τασσοπούλου ετών 50 οικοκυρά, άπαντες κάτοικοι Παλαιοπύργου και Χρηστός Θ. Κρέσσος ετών 43 γεωργός, Δημήτριος Νικ. Τσιάγκος ετών 42 γεωργός αμφότεροι εξ Αγριελιάς.

Ανακρίσεις για τις συνθήκες του δυστυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Τρικάλων. Ο οδηγός του αστικού, συνελήφθη.
Τρικαλινό πούλμαν ανατράπηκε την Κυριακή

Και λεωφορείο του ΚΤΕΛ δεν σταμάτησε να παραλάβει τους επιβάτες

Ένα λεωφορείο τουριστικού ,πρακτορείου της πόλης μας, γεμάτο από συμπολίτες, ανατράπηκε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στον δρόμο Νέου Μοναστηρίου Καρδίτσας, χωρίς ευτυχώς συνέπειες, αφού απ’ την ανατροπή τραυματίστηκαν ελαφρά μόνο 2—3 άτομα. Αξιοσημείωτο όμως είναι πως ένα άλλο λεωφορείο του ΚΤΕΛ Τρικάλων που περνούσε εκείνη την ώρα απ’ το σημείο του δυστυχήματος κατευθυνόμενο από Αθήνα στα Τρίκαλα δεν σταμάτησε για να παραλάβει τους επιβάτες του ανατραπέντος πούλμαν.

ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Η ανατροπή τουριστικού πούλμαν έγινε στις 12.30 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, κάτω από τις εξής συνθήκες: Οι υπάλληλοι σπερματεγχύτες της Δ/νσης Γεωργίας Τρικάλων είχαν πάει στην Αθήνα για επιμορφωτικό σεμινάριο. Είχαν ναυλώσει για τούτο το τουριστικό πούλμαν του συμπολίτη Αντωνόπουλου, με οδηγό τον Νικ. Αγναντή και πήραν μαζί τους και τις οικογένειές τους. Έτσι το πούλμαν ήταν γεμάτο. Κατά την επιστροφή τους απ’ την Αθήνα και σε σημείο του δρόμου μεταξύ Νέου Μοναστηριού — Σοφάδων το πούλμαν βρέθηκε προ σταθμευμένου φορτηγού αυτοκινήτου, πίσω απ’ το οποίο είχαν συγκεντρωθεί και άλλα. Κατά την διάρκεια της προσπέρασης το πούλμαν βρέθηκε αντιμέτωπο με Ι.Χ επιβατικό και για να αποφύγει την σύγκρουση ο οδηγός του πούλμαν προτίμησε να ρίξει το όχημα στο ρείθρο του δρόμου, το όχημα όμως ανατράπηκε πριν σταματήσει.

Κατά την ανατροπή τραυματίστηκαν ο Νικ. Τσιαούσης κάτοικος Τρικάλων, υποστάς κάταγμα πλευρών και ο Λεων. Οικονόμου, ενώ οι υπόλοιποι δεν έπαθαν τίποτα.

Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Εν τω μεταξύ όπως μας καταγγέλλουν επιβάτες του ανατραπέντος λεωφορείου, εκείνη την ώρα περνούσε απ’ τον εθνικό δρόμο το λεωφορείο του ΚΤΕΛ της γραμμής Αθηνών – Τρικάλων, στο οποίο έκαναν σινιάλο να σταματήσει για να τούς παραλάβει και τους μεταφέρει στην πόλη μας αλλά ο οδηγός του αδιαφόρησε και δεν σταμάτησε. Το γεγονός αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τίθεται υπόψη της Διοίκησης του ΚΤΕΛ Τρικάλων.

Πάντως λίγη ώρα μετά το ατύχημα πέρασε απ’ το ίδιο σημείο και ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Τσιακιρίδης, ο οποίος ενδιαφέρθηκε για τις συνθήκες του ατυχήματος και την περίθαλψη των τραυματιών.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης