Δήμος Τρικκαίων

2ο TrikaArt: Μουσική, Τέχνη, Εικόνα και συμμετοχή πολιτών

1 Ιουλίου 2016
Η Τέχνη γενικότερα και η μουσική ειδικότερα, συναντήθηκαν και φέτος στα Τρίκαλα, σε μια ξεχωριστή διοργάνωση το 2ο TrikalArt, η Εβδομάδα Μουσικής και Τέχνης που διοργάνωσε το Μουσείο Τσιτσάνη με τη συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων,

σημείωσε και το 2016 επιτυχία. Παρά την αλλαγή πλάνων λόγω των βροχών, τόσο το Πνευματικό κέντρο, όσο και, κυρίως, το υπαίθριο θεατράκι του Ληθαίου, υποδέχτηκαν τους αξιολογότατους καλλιτέχνες. Οι τρικαλινοί, δε, παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις, δείχνοντας και πάλι, πόσο σημαντικό είναι να προωθούνται δράσεις καλλιτεχνικής φύσης, στην πόλη που έχει αναδείξει πλήθος καλλιτεχνών. Εξάλλου, η διοργάνωση αυτή, σκοπεύοντας να παρουσιάσει και το ντόπιο δυναμικό, μπορεί να αποτελέσει έναν σημαντικό πόλο έλξης για κάθε καλλιτέχνη.
Φέτος, επίσης, εκτός από τις συναυλίες, συνεργάστηκαν η Κινηματογραφική Λέσχη και η Φωτογραφική Ομάδα Τρικάλων, με προβολή και έκθεση φωτογραφίας αντιστοίχως, δίνοντας νέο πνεύμα στα καλλιτεχνικά δρώμενα,. Οι συναυλίες που δόθηκαν, ήταν:
– «ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ» με την Κατερίνα Κουρεντζή (τάνγκος, τζαζ, μποσανόβα, φάντος, φλαμένγκο, μαζί με άρωμα Παρισιού, Νάπολης και το ρεμπέτικο του λιμανιού)

– Ηρώ – Αδάμ Τσαρούχης: «Κατευθείαν καρδιά», με ευρύ ρεπερτόριο, jazz και swing διασκευές
– ΠΡΟΒΑΔΟΥΡΟΙ, με Βαλκανικό rom και Ζαγορίσια, αστικό ρεμπέτικο και ήχους της «κλασικής» Ανατολής

– «Οι Μεγάλοι Απόντες της Θεσσαλονίκης», ένα μεγάλο αφιέρωμα στους Σταύρο Κουγιουμτζή, Μανώλη  Ρασούλη και Νίκο Παπάζογλου

– «ΗΧΟΠΛΟΟ», ένα ταξίδι με τραγούδια που κινούνται στον χώρο του ελαφρού, με δυο φωνές και μια κιθάρα

– Προβολή ταινίας «Μέχρι να γίνεις ο Βασιλιάς των Ηλιθίων, από  την Κινηματογραφική Λέσχη Τρικάλων. Ένα ντοκιμαντέρ για τις διαδρομές του ελληνικού πανκ.

– Παράλληλη έκθεση φωτογραφίας μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Τρικάλων με τίτλο «ματιές στην πόλη»

Από το γραφείο Τύπου