Δήμος Τρικκαίων

33α Ελευθέρια: Τιμή και μνήμη των πεσόντων πολεμιστών από τον Πλάτανο του Δήμου Τρικκαίων

28 Νοεμβρίου 2022

Τη μνήμη των ηρώων πολεμιστών από το χωριό Πλάτανος, τίμησαν το πρωί της  Κυριακής 27 Νοεμβρίου 2022 ο Δήμος Τρικκαίων και οι συντοπίτες τους, μέσω του Μορφωτικού Συλλόγου Απανταχού Πλατανιωτών.
Τα 33α Ελευθέρια σε ένα χωριό, από το οποίο κατάγονταν ο Ελευθέριος Ντάσκας (πρώτος πεσών έφεδρος ανθυπολοχαγός στην εποποιία του 1940) και Γεώργιος Νάκος (καταδρομέας, επιβάτης στο μοιραίο μεταγωγικό αεροσκάφος Noratlas), αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, η οποία μεταφέρθηκε ως μήνυμα από τον αντιδήμαρχο Απόστολο Παππά, που απηύθυνε την κύρια ομιλία.
Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησαν αγώνες δρόμου, με τη συμμετοχή μαθητών/τριών της περιοχής, καθώς ο Λευτέρης Ντάσκας ήταν και αθλητής του ΓΣ Τρικάλων.
Συνεργάστηκαν για τις εκδηλώσεις, επίσης, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων και η ειδικότητα κλασικού αθλητισμού του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.
Μαζί με τους κατοίκους του χωριού παρέστησαν επίσης, οι βουλευτές κ. κ. Παπακώστα και Λιούτας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης ΝΤ. Μπάρδας,  ο αντιδήμαρχος Μιχ. Λάππας, οι τ. αντιδήμαρχοι Εφη Λεβέντη και Αχ. Λασπάς, ο πρόεδρος του συμβουλίου Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου Σωτ. Καρατάσος.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης