Δήμος Τρικκαίων

Τι χρειάζονται οι πρόσφυγες στα Τρίκαλα

28 Φεβρουαρίου 2016
Ο Δήμος Τρικκαίων ενημερώνει όλους τους πολίτες και επιχειρηματίες για τις ανάγκες των προσφύγων. Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου 2016 παραμένουν στον χώρο που διέθεσε ο Δήμος Τρικκαίων (Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο «Μπάρας») 270 πρόσφυγες. Τα είδη που ΑΜΕΣΑ απαιτούνται, είναι:

1. ΥΓΙΕΙΝΗ: ταλκ, frezyderm (για μικρά παιδιά), χτένες
2. ΤΡΟΦΙΜΑ
– Τσάι, ζάχαρη, αλάτι, μόνο σε ατομικές συσκευασίες
– Κρουασάν, μπισκότα
– Λάδι, μακαρόνια, πατάτες, ρύζι, σε μεγάλες συσκευασίες. Αυτές θα παραδίδονται αποκλειστικά στο κτήριο στέγασης της Ομάδας Εθελοντών Δήμου Τρικκαίων, κάτω από το Φρούριο, τέως κτήριο της e-trikala
3. ΠΛΑΣΤΙΚΑ
– ποτήρια, κουτάλια, πιρούνια, πιάτα, μπολ, χάρτινα ποτήρια για το τσάι
4. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ
– Μεγάλες σακούλες απορριμμάτων
ΠΡΟΣΟΧΗ: Το συσκευασμένο γάλα δεν χρησιμοποιείται
ΕΚΚΛΗΣΗ: Οσες εθελοντικές ομάδες – οργανώσεις ή και πολίτες επιθυμούν, μπορούν να ασχοληθούν με την ανακύκλωση των απορριμμάτων σε όλη την περιοχή του Δημοτικού Κλειστού Γυμναστηρίου.
ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Οσοι πολίτες, επιχειρηματίες, έμποροι, φορείς, συλλογικότητες μεταφέρουν είδη, μπορούν να τα παραδίδουν απευθείας στην Αποθήκη που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το Κέντρο Φιλοξενίας, ακριβώς πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο.
Ο Δήμος Τρικκαίων ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ τους εκατοντάδες συμπολίτες, επιχειρηματίες, εμπόρους, που αναδεικνύουν συνεχώς και ανιδιοτελώς τα αισθήματα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ, επίσης, όλους τους φορείς, συλλόγους, εθελοντές και συλλογικότητες που συνδράμουν το έργο της φιλοξενίας των προσφύγων.

Από το γραφείο Τύπου