Δήμος Τρικκαίων

600.000 νέα τ.μ. στον Δήμο Τρικκαίων  

29 Απριλίου 2021
Ολοκληρώθηκε η επεξεργασία των στοιχείων από την πλατφόρμα για τα αδήλωτα τετραγωνικά

Κατά 600.000 περίπου αυξήθηκαν τα τετραγωνικά μέτρα των ιδιοκτησιών στον Δήμο Τρικκαίων, μετά την πολύ μεγάλη συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία για τα αδήλωτα τετραγωνικά.
Για την ακρίβεια, αυξήθηκαν κατά 590.743, μετά την επεξεργασία των στοιχείων που υπέβαλλαν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στον Δήμο Τρικκαίων. Επρόκειτο για μια διαδικασία που υλοποίησε η ΚΕΔΕ σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, μέσω πλατφόρμας που αναπτύχθηκε. Σε αυτή υποβάλλονταν οι σχετικές αιτήσεις, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις ιδιοκτησίες, τόσο για τους πολίτες όσο και για τους Δήμους. Η ομάδα που δημιουργήθηκε ειδικά για αυτόν τον σκοπό στον Δήμο Τρικκαίων, υλοποίησε το έργο μετά από μακρά σε διάρκεια και επίπονη επεξεργασία όλων των στοιχείων.
Αυτά τα στοιχεία στον Δήμο Τρικκαίων δείχνουν ότι:
– υποβλήθηκαν 22.842 αιτήσεις

– από αυτές, 14.744  αφορούσαν σε ηλεκτροδοτούμενα και 8.098  σε μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα

– μετά την επαλήθευση, τα τετραγωνικά μέτρα που δηλώθηκαν ανέρχονται σε 590.743

– ο αριθμός των τ.μ. των δηλωμένων πλέον ιδιοκτησιών στον Δήμο Τρικκαίων ανέρχεται σε 1.945.047, από1.354.304 (ποσοστό αύξησης 43,620%)

Τα οφέλη για τους πολίτες είναι,
– η τακτοποίηση των ακινήτων τους, ώστε να μπορούν να προχωρήσουν σε κάθε διαδικασία που επιθυμούν (μεταβίβαση, γονική παροχή, πώληση κ.α.)
– η μη πληρωμή κανενός προστίμου και καμίας προσαύξησης για τα προηγούμενα έτη
– η αύξηση των δυνατοτήτων για περισσότερα έργα ανταποδοτικού χαρακτήρα, λόγω της αύξησης εσόδων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τονίζει ότι η διαδικασία αυτή, από τη μια ωφελεί πολίτες και Δήμους, από τη άλλη ήταν μια σημαντική εμπειρία για την πορεία στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Δήμων.

Από το γραφείο Τύπου