Δήμος Τρικκαίων

630.000€ για μεγάλο λίφτινγκ στο Δημοτικό Στάδιο Τρικάλων

16 Νοεμβρίου 2018
Ο Δήμος Τρικκαίων ανακατασκευάζει την αθλητική «βιτρίνα» της πόλης - Καθίσματα, φυσικό αέριο, νέοι χώροι υγιεινής, πυροπροστασία, προσθήκες στο ταρτάν,. ορισμένες από τις εργασίες

Μισό εκατομμύριο ευρώ δίνεται για την πλήρη ανάπλαση και ανακατασκευή του Δημοτικού Σταδίου Τρικάλων. Με δύο αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων ενέκρινε την αποδοχή του συγκεκριμένου ποσού, για να ξεκινήσουν έργα ουσίας στο ταρτάν, στις κερκίδες και στα αποδυτήρια του Σταδίου. Πρόκειται για μία πάρα πολύ μεγάλης ουσίας παρέμβαση που αλλάζει πλήρως την εικόνα του Σταδίου των Τρικάλων. Δίνεται πλέον η δυνατότητα, αφ’ ενός στους αθλητές, να μπορούν να προπονηθούν σε καλύτερες συνθήκες, αφ’ ετέρου στους θεατές να μπορέσουν να παρακολουθήσουν με καλύτερες συνθήκες τους αγώνες. Και κατά τρίτον, θα μπορούν να διοργανώνονται στα Τρίκαλα ακόμη περισσότεροι αγώνες υψηλού επιπέδου, σε πολλά και διαφορετικά αθλήματα.
Οι δύο αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων αφορούν:
– η μεν πρώτη, στη «Συντήρηση βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων» με προϋπολογισμό 300.000€
– η δεύτερη, στην αποδοχή της απόφασης του υπουργού οικονομίας για την «Επισκευή του υφιστάμενου συνθετικού τάπητα στο δημοτικό στάδιο» με προϋπολογισμό 330.000€ , εκ των οποία τα 200.000€ πιστώνονται για το τρέχον έτος 2018.
Επίσης εγκρίθηκε και η σύναψη της προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στον Δήμο Τρικκαίων για την επισκευή του ταρτάν του Σταδίου. Σημειώνεται ότι, η σχετική προεργασία από τον Δήμο Τρικκαίων είχε γίνει πριν δύο χρόνια και η υποβολή των σχετικών αιτημάτων εγκρίθηκε με τη συμβολή του υφυπουργού κ. Βασιλειάδη.

Οι εργασίες για την ανακατασκευή – με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Θεσσαλίας – αφορούν σε εργασίες σχεδόν παντού:
– κατασκευή χώρων υγιεινής κάτω από τις κερκίδες του Σταδίου για την εξυπηρέτηση των αθλητών που προπονούνται στην αίθουσα Τσιάντα
– εγκατάσταση πυροπροστασίας στο Στάδιο
– Τοποθέτηση πλαστικών καθισμάτων στις κερκίδες
– Σύνδεση των αποδυτηρίων ποδοσφαίρου φυσικό αέριο
– Συντήρηση στο στάδιο όπως για παράδειγμα σε κιγκλιδώματα, στις σκάλες σε αρμούς διαστολής κ.λπ.
Μάλιστα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ακης Αναστασίου απαντώντας σε σχετική ερώτηση εξήγγειλε τη σύνδεση με φυσικό αέριο και της αίθουσας Τσιάντα, νωρίτερα από τα άλλα έργα, με ξεχωριστή μελέτη που ήδη εκπονείται

Όσον αφορά την αντικατάσταση του ταρτάν, πρόκειται για διαδικασία που έχει καθυστερήσει καθώς τελευταία φορά είχε ανακατασκευαστεί το 2004 με αφορμή τα «Τσικλητήρεια». Εκοτε το ταρτάν είχε υποστεί συγκεκριμένες φθορές, οπότε η παρέμβαση είναι ουσίας. Και αφορά στην επικάλυψη του στίβου ώστε να είναι εύχρηστος και ανθεκτικός για τους αθλητές, με ιδιότητες τέτοιες, που να τους προστατεύουν. Σε κάποια σημεία θα γίνει η επιτόπια κατασκευή του συνθετικού τάπητα, εξομάλυνση του ενδιάμεσου κρασπέδου για τον έβδομο διάδρομο (που έχει υποστεί τις περισσότερες ζημιές), αλλά και διάστρωση σε όλη την επιφάνεια του υπάρχοντος τάπητα μιας τελικής στρώσης.
Με το έργο αυτό ο Δήμος Τρικκαίων δίνει μεγαλύτερη και περισσότερη ώθηση στον αθλητισμό της πόλης έχοντας ολοκληρώσει πλήθος εργασιών στο κολυμβητήριο, στα δύο κλειστά γυμναστήρια, σε δεκάδες γήπεδα περιφερειακά της πόλης και σε χωριά του Δήμου. Πλέον, το κύριο αθλητικό έργο αφορά στη «βιτρίνα», στο Δημοτικό Στάδιο, που εγκαινιάστηκε πριν από 48 χρόνια και θα μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους αγώνες, γενόμενοι ελκυστικό και άνετο για θεατές και αθλητές.

 

Από το γραφείο Τύπου