Δήμος Τρικκαίων

650.000 ευρώ επιστρέφουν με έργα στους τρικαλινούς

15 Ιουλίου 2016
Επιστρέφουν στους πολίτες τα χρήματα που εξοικονόμησε ο Δήμος Τρικκαίων, ως συνέπεια της συνετής οικονομικής διαχείρισης. Με δύο διαγωνισμούς, προϋπολογισμού ύψους 650.000, επιλύονται προβλήματα δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες σε δρόμους της πόλης και στο βοηθητικό γήπεδο.

Από τον προϋπολογισμό αυτόν, το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από τους ίδιους πόρους του Δήμου, ο οποίος μπορεί πλέον να αρχίσει να προγραμματίζει παρεμβάσεις, με βάση τις προτεραιότητες που τίθενται.
Οι δύο διαγωνισμοί διενεργούνται ανήμερα της Αγίας Παρασκευής, στις 26 Ιουλίου 2016,  και είναι οι εξής:

– «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ –ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΝΕΟΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ  ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ 2016-2017».
Το έργο, δηλαδή, αφορά σε ασφαλτοστρώσεις στην πόλη και σε κατασκευή έργων υποδομής, σε περιοχές που μέχρι τώρα αντιμετώπιζαν πρόβλημα. Το έργο αυτό έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ, που προέρχονται από ίδιους πόρους του Δήμου. Η διάρκεια κατασκευής του έργου είναι είκοσι τέσσερις (24) μήνες.

– «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ». Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 46.172,36 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2015(ΠΔΕ) ποσού 40.000 ευρώ και από ιδίους πόρους του Δήμου Τρικκαίων ποσού 6.172,36 ευρώ. Η σύμβαση για το συγκεκριμένο έργο είχε υπογραφεί ανάμεσα στον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου και τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή τον περασμένο χειμώνα, στο πλαίσιο των προσπαθειών για βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο.

 

 

Από το γραφείο Τύπου