Δήμος Τρικκαίων

750.000€ για το κλειστό γυμναστήριο της Κατσιμήδου

24 Απριλίου 2019
Νέο μεγάλο αθλητικό έργο στα Τρίκαλα - Το Κλειστό αναβαθμίζεται ενεργειακά και εξοικονομούνται πόροι

Η εξασφάλιση 750.000€ από το Υπουργείο Οικονομίας αλλάζει το τοπίο στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο της οδού Κατσιμήδου. Με τα χρήματα αυτά γίνεται ενεργειακή αναβάθμιση και εξοικονομείται ενέργεια (και πόροι) για τον Δήμο, τους αθλητές, τους πολίτες. Παραλλήλως, το Κλειστό εκσυγχρονίζεται, αποκτά βελτιωμένες υποδομές σε θέρμανση, ψύξη, κλιματισμό, φωτισμό, μπορεί να φιλοξενεί περισσότερους αγώνες και μεγάλες διοργανώσεις.
Όλα αυτά, μετά το νέο που έφτασε το πρωί της Μ. Τετάρτης 24 Απριλίου 2019 από την αρμόδια Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης τομεακών επιχειρησιακών προγραμμάτων του  υπουργείου, στον Δήμαρχο Τρικκαίων. Και το νέο, είναι η απόδοση των 750.000€ που είχε προϋπολογίσει η μελέτη που κατέθεσε ο Δήμος και είχε εκπονήσει (και αυτή) η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Το έργο έχει τον μακρό τίτλο «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΤΣΙΜΗΔΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ». Το ηλικίας 35 ετών κτήριο, αναβαθμίζεται ενεργειακά με τα σύγχρονα στοιχεία και υποδομές, σε επιφάνεια 2822,25 m2 και ωφέλιμο όγκο 21.470,55 m3.  Η παλαιότητα κτίσματος και υποδομών, το κατατάσσουν ενεργειακώς στην Κατηγορία Ζ  με κατανάλωση 1345,80Kwh / m2 ετησίως. Μετά τις παρεμβάσεις, η κατανάλωση θα μειωθεί κατά 968,3 Kwh / m2 ετησίως και 72% (!!!) και θα ανέλθει στην κατηγορία Β.
Αυτό σημαίνει ότι τα χρήματα που θα εξοικονομούνται κάθε χρόνο, θα  ωφελούν άμεσα τους δημότες.
Τα έργα που θα γίνουν, είναι:
– θερμομόνωση όλου του κελύφους (στο παλαιότερο τμήμα του κτίσματος)
συνολική εγκατάσταση συστήματος κλιματισμού ((κλιματιστικές μονάδες, κανάλια, σωληνώσεις, ηλεκτρική εγκατάσταση, αυτοματισμοί κλπ)
– τοπικές κλιματιστικές μονάδες fan coils οροφής
– ηλιοθερμικό σύστημα ζεστού νερού (Θα λειτουργεί συνεχώς)
– προβολείς τεχνολογίας LED υψηλής ποιότητας
– πλήθος άλλων εργασιών ανανέωσης υποδομών και δικτύων
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Τρικκαίων, δίνοντας μέγιστη βαρύτητα στην άθληση, είχε ήδη από το 2017 ανακαινίσει μερικώς το Κλειστό, σε δάπεδο, λουτρά, τουαλέτες, αποδυτήρια και άλλες, μικρότερες παρεμβάσεις στον εξωτερικό χώρο, σε ελαιοχρωματισμούς και γενικότερα, στην αισθητική εικόνα του κτίσματος. Πλέον, με τα 750.000€ που εξασφάλισε ο Δήμος, δίνει ουσιαστική ώθηση στην άθληση σε ολόκληρη την περιοχή, αλλά και στη δυνατότητα φιλοξενίας μεγαλύτερων διοργανώσεων.

Από το γραφείο Τύπου