Δήμος Τρικκαίων

Λάμψη και αγάπη στη λήξη του 7ου Μύλου των Ξωτικών

7 Ιανουαρίου 2018
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους 1.122.345 επισκέπτες από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου Λαμπερή τελετή λήξης και ραντεβού στις 30 Νοεμβρίου 2018

 

Η πιο λαμπερή γιορτή τελείωσε και αρχίζει η επόμενη! Ο 7ος Μύλος των Ξωτικών  ολοκληρώθηκε με μια όμορφη τελετή, παραδίδοντας τη σκυτάλη στον 8ο Μύλο των Ξωτικών. Τα Τρίκαλα, η πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, αποχαιρέτησαν ευχαριστώντας το 1.122.345 επισκέπτες! Από κάθε γωνιά της χώρας, από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, η λάμψη και η αγάπη, το χαμόγελο στα παιδικά πρόσωπα και η ζεστή αγκαλιά σε όλους, ζωγραφίστηκαν στις καρδιές όλων.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου το τόνισε στον χαιρετισμό του: προσωρινά σβήνουν τα φώτα, προσωρινά πέφτει η αυλαία,  προσωρινά ταξιδεύει ο Αη Βασίλης για να γεμίσει ξανά με δώρα μικρά και μεγάλα παιδιά.
Μέχρι την 30η Νοεμβρίου 2018, «μέχρι την έναρξη της επόμενης μεγάλης γιορτής, κρατούμε τους αριθμούς που είναι το δείγμα μόνο, της χαράς που κυριάρχησε στη φετινή γιορτή»:
– 1.122.345 επισκέπτες
– 1712 (δηλωμένα στον Μύλο) λεωφορεία
– 38 ημέρες συνεχούς λειτουργίας
– 431.800 καραμέλες και
– 5.300 κιλά σοκολάτας, γλύκαναν τους επισκέπτες
– 450.000 γαριδάκια γαργάλισαν τον ουρανίσκο
– 27.000 παιδάκια έγιναν επίσημοι βοηθοί του Αη Βασίλη
– 57.000 προσωπάκια έγιναν πιο όμορφα με τις ζωγραφιές
– 43.000 γράμματα εστάλησαν στον αγαπημένο Αγιο
– 45.000 λαμπάκια φώτισαν τον Μύλο και τις καρδιές μας
– 9.120 μελωδίες, μας έβαλαν στον ρυθμό της χαράς
– 10.000.000 η απήχηση των δημοσιεύσεων της ιστοσελίδας του Μύλου των Ξωτικών
Όλα αυτά όμως, δεν έγιναν αυτόματα. Εγιναν από τους 260 άμεσα ή έμμεσα εργαζόμενους του Μύλου, από την ομάδα που μόλις τελειώνει η μία διοργάνωση, ετοιμάζεται για την επόμενη. Εγιναν από τους ξυλουργούς, τους υδραυλικούς, τους τεχνίτες, τους ηλεκτρολόγους, το προσωπικό γραφείου, τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους σε αφανείς θέσεις, στην καθαριότητα, την ασφάλεια, το προσωπικό στην καθαριότητα και στα τεχνικά έργα του Δήμου Τρικκαίων.

Ολους αυτούς, τους ευχαρίστησε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου για την προσφορά τους, διότι όλοι αυτοί είναι η «ψυχή» του Μύλου. Δεν παρέλειψε, όμως, να ευχαριστήσει:
– τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες της πόλης και του νομού
– τους τρικαλινούς πολίτες, που στηρίζουν τη μεγαλύτερη γιορτή της χώρας, καθιστώντας τα Τρίκαλα, υπ’ αριθμόν 1 χειμερινό χριστουγεννιάτικο προορισμό, με το χαμόγελο να κυριαρχεί στην κοινωνία
– τους… γείτονες του μύλου, που μετέχουν με τον τρόπο τους στη γιορτή
– την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τα μηχανήματα που διέθεσε για τη διαμόρφωση του χώρου στάθμευσης
– τον Δήμο Πύλης
– την Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων με την τεράστια συμβολή της
– τα ΜΜΕ και τους εκπροσώπους τους, από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία και όλη την Ελλάδα
– τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων, ο πρόεδρος του οποίου, κ. Χρ. Μπλουγούρας, αναφέρθηκε σε σημάδια τόνωσης της αγοράς
– το ΔΣ της e-trikala ΑΕ για τις συνεχείς θετικές του αποφάσεις
– το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων με τις ομόφωνες αποφάσεις του για τον Μύλο.
Ο διευθύνων σύμβουλος της e-trikala ΑΕ κ. Οδυσσέας Ράπτης τόνιζε τη σημασία της σκληρής δουλειάς, ενώ ο πρόεδρος της αναπτυξιακής αυτής εταιρείας του Δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος κ. τ. αντιδήμαρχος κ. Γιάννης Κωτούλας, επεσήμαινε, όχι μόνο τη σημασία της ομαδικότητας, αλλά και τη δωρεά του μοναδικού στη χώρα σκηνικού, του μύλου και του πάρκου, από τον αείμνηστο Ιωάννη Ματσόπουλο.
Οι γιορτινές φιγούρες στάθηκαν στην κεντρική σκηνή και αποχαιρέτησαν με μια έξοχη χορογραφία τους χιλιάδες, και πάλι, επισκέπτες του μύλου κατά την τελετή λήξης. Και μετά… σειρά είχαν τα πυροτεχνήματα. Λαμπερά, εντυπωσιακά, φανταχτερά, έδωσαν το ραντεβού σε 11 μήνες, ξανά, στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, στα Τρίκαλα.

 

Από το γραφείο Τύπου