Δήμος Τρικκαίων

112 καταπατημένα οικόπεδα του Δήμου

2 Νοεμβρίου 2018

Καταγράφηκαν ήδη 112 καταπατημένα οικόπεδα του Δήμου

Αξίας πάνω από 10 εκατ.

Σημαντικό έργο αποδίδει για τα οικονομικά του Δήμου το συνεργείο καταγραφής των κτημάτων -που κατελήφθησαν αυθαίρετα από ιδιώτες. Ήδη -όπως πληροφορούμαστε- έχουν καταγραφεί 112 καταπατημένα οικόπεδα, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 10 εκατομμύρια δρχ. και πλέον. Η κτηματογράφηση αυτή συνεχίζεται.

Πρόκειται για έργο που θα δώσει στον Δήμο μια οικονομική άνεση για να αντιμετωπίσει προβλήματα κυρίως αποζημίωσης κτημάτων για διάνοιξη δρόμων κλπ. Πρώτο βήμα θάναι η αποζημίωση του κτιρίου της τέως οικονομικής εφορίας Τρικάλων, στην οδό Γαριβάλδη, το οποίο ως γνωστόν παραχωρήθηκε στον Δήμο.


Μεταξύ Εκατοντάδων διαγωνισθέντων

ΜΙΚΡΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΕΚ ΠΛΑΤΑΝΟΥ 1η ΣΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Το πρώτο βραβείο εις τον πανελλήνιο διαγωνισμό ζωγραφικής τον οποίον προκήρυξε πέρυσι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος με θέματα εμπνευσμένα εκ της Αγίας Γραφής, απέσπασε η μαθήτρια της 2ας τάξεως του δημοτικού σχολείου Πλατάνου Βασιλική Αντ. Παπαβασιλείου.

Το έργον της «Ο εσταυρωμένος» εκρίθη το καλύτερον μεταξύ των υποβληθέντων εξ ολοκλήρου της Ελλάδος, καίτοι κατά την κρίσιν της τοπικής επιτροπής Τρικάλων είχε κριθή 3ον μεταξύ των έργων των μαθητών του σχολείου του νομού μας.

Η βραβευθείσα μικρά, τιμήθηκε κατά την προχθεσινή τελετή επί τη εορτή των Τριών Ιεραρχών εις την Σταγιάδειον αίθουσα. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σεραφείμ της απένειμε το εκ 1.500 δρχ. βραβείο της Ιεράς Συνόδου και της επέδωσε ιδικήν του επιστολή και ένα δέμα με διάφορα βιβλία.


Επιχείρηση σπουργιτιών στις λεύκες του Ληθαίου

Ένα πρόβλημα για τους ταξιτζήδες

Τα τσόνια που κατά χιλιάδες κουρνιάζουν όλη μέρα στις λεύκες του Ληθαίου αποτελούν ένα μεγάλο «πονοκέφαλο» για τούς ταξιτζήδες και ιδιαίτερα γι’ αυτούς της 2ης Πιάτσας. Με τις κουτουλιές τους τα τσόνια βρωμίζουν όλο το χώρο και τα ταξί ενώ δεν τολμάει να περάσει, άνθρωπος από κάτω.

Χθες οι ταξιτζήδες έκαναν την πρώτη απόπειρα να απαλλαγούν απ’ το κακό. Κατόπιν άδειας έριξαν 5—6 φωτοβολίδες προς εκφοβισμό… Αλλά έφυγαν και ξαναγύρισαν πάλι στις λεύκες.

Η δεύτερη φάση θα είναι η χρησιμοποίηση κυνηγετικών όπλων για την εξόντωση των σπουργιτιών. Και για τούτο οι ταξιτζήδες παρακαλούν το Δασαρχείο Τρικάλων ή να λάβει ,μέριμνα στέλνοντας μερικούς κυνηγούς ή να δώσει στους ίδιους άδεια να εξοντώσουν τα σπουργίτια.


Μια κότα μας γέννησε αυγό βάρους 62 δραμιών

Ένα από τα σπανιότατα φαινόμενα ωοτοκίας παρουσιάστηκε εις την πόλη και διά το οποίον ευρύτατες συζητήσεις γίνονται εις την συνοικία Τρικκαίογλου.

Ο συμπολίτης μας Ιωάννης Γρέντζας κατοικών μετά της οικογενείας του εις την συνοικία Τρικκαίογλου διατηρούσε πέντε όρνιθας εκ των οποίων η μία αν και μικρότερη των άλλων ηλικίας ήτο περισσότερο μεγαλόσωμη. Αυτή προχθές γέννησε ένα αυγό μεγάλο κατά τον όγκο και το βάρος. Μετά τον τοκετό η κότα αφού έζησε ολίγα λεπτά, ψόφησε.

Ο Γρέντζας παραλαβών το αυγό μετέβη εις παντοπωλείο και το ζύγισε. Το βάρος του ευρέθη 62 δράμια!! (Περίπου 200 γραμ.)

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης