Δήμος Τρικκαίων

Από τις σελίδες των εφημερίδων

23 Νοεμβρίου 2018

Ασχολούμενοι εις έργα της ΔΕΗ

ΔΥΟ ΕΡΓΑΤΑΙ ΥΠΕΣΤΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΝ

Ευρίσκονται ήδη εκτός κινδύνου

Ελαφρά —ευτυχώς— ηλεκτροπληξία, υπέστησαν χθες την μεσημβρία δύο εργάτες, ασχολούμενοι εις έργα της ΔΕΗ παρά τον συνοικισμό του Δήμου Ριζαριό.

Πρόκειται περί του Σωκράτους Γ. Λεβέντη ετών 39 κατοίκου Παλαιοπύργου και του Γεωργίου Φ. Παπαναγιώτου ετών 33 κατοίκου Μεγάλων Καλυβίων. Ούτοι ασχολούντο με την επέκταση της γραμμής της ΔΕΗ μεταξύ Τρικάλων Καρδίτσης, όταν από άγνωστη αιτία κατέπεσε ηλεκτροφόρο σύρμα, το όποιον μετέδωσε το ρεύμα εις μηχάνημα που εχειρίζοντο οι δύο εργάτες.

Ευτυχώς η εκκένωση ηλεκτρικού ρεύματος που εδέχθησαν ούτοι δεν ήτο μεγάλης διαρκείας. Αμφότεροι διακομίσθηκαν και νοσηλεύονται εις την κλινική του κ. Παπανικολάου ευρίσκονται δε εκτός κινδύνου.

 


ΟΧΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΛΗΘΑΙΟΣ ΜΑΣ ΧΩΡΟΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Ο Ληθαίος μας στο κεντρικότερο τμήμα του γέμισε από αμμοχάλικο, από ρόδες αυτοκινήτων, από σακούλες νάιλον από… από. «Δώρα» των παραποτάμιων καταστηματαρχών τα περισσότερα, στους οποίους όσες συστάσεις και αν γίνουν, αυτοί δεν πρόκειται να διορθωθούν.

Σε λίγο μπαίνομε στους Ανοιξιάτικους μήνες και η τουριστική κίνηση θα φουντώσει. Τουρίστες και εκδρομείς θα βαδίζουν κατά μήκος του Ληθαίου και αναμνηστικές φωτογραφίες θα πάρουν. Για να μη απαθανατιστεί όμως ο Ληθαίος μας και με το αμμοχάλικο στο φράγμα, τα νάιλον σακουλάκια και των αυτοκινήτων τα λάστιχα, καλόν είναι από τώρα και εφ’ όσον η καλοκαιρία το επιτρέπει, να καθαρισθεί από αυτά από ένα συνεργείο του Δήμου, που πιστεύομε πως θα στείλει ο κ. Δήμαρχος, που έδωσε δείγματα του ενδιαφέροντος του για την καθαριότητα, την καλαισθησία και την τουριστική εμφάνιση της πόλεώς μας.

Πρέπει επίσης ο κ. Δήμαρχος να επαναλάβει τις συστάσεις του προς τους παραποτάμιους καταστηματάρχες και συμπολίτες να μη ρίχνουν τα περιττά αντικείμενα στο Ληθαίο και τόσο τον ασχημίζουν, και ανθυγιεινές συνθήκες δημιουργούν.

Για την αντιγραφή: Σ.Α. Μπακοβασίλης

 


Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΗ

Ο Δήμος εις τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητος είχε επιβάλει αν δεν μάς απατά η μνήμη διά το τρέχον έτος μίαν αύξηση της τάξεως του 40% επί τω τέλει αφ’ ενός της αντιμετωπίσεως των δαπανών βελτιώσεως του νυκτερινού φωτισμού και αφ’ ετέρου τοποθετήσεως λαμπτήρων ατμών υδραργύρου εις τας οδούς. Και αυτά μεν καλώς εγένοντο, γίνονται και θα γίνουν.

Ήδη όμως με την επιβολή των μέτρων λιτότητας ο Δημοτικός φωτισμός εμειώθη κατά το ήμισυ, ενώ τα τέλη παραμένουν τα επιβληθέντα. Δεν νομίζει ο Δήμος ή οι προϊστάμενοι αυτού αρχές ότι χάριν ακριβώς των μέτρων λιτότητας επιβάλλεται και μία μείωση των τελών;

Αν δε τούτο καθίσταται ανέφικτο και επειδή τα τέλη αυτά είναι ανταποδοτικά δεν πρέπει τουλάχιστον να εξαιρεθεί ο Δημοτικός φωτισμός των μέτρων λιτότητας;

 


Απ’ τον Αγιαμονιώτικο

Θα γίνει «πριμοδότηση» των νερών του Ληθαίου

Τι προβλέπει σχετική μελέτη για να λείψει το σημερινό πρόβλημα

 «Πριμοδότηση» των νερών του Ληθαίου, που καθημερινά γίνονται και λιγότερα, προβλέπεται να γίνει απ’ τον Αγιαμονιώτικο ποταμό. Με βάση τη μελέτη που έκανε ο τεχνικός του Δήμου Νεκτάριος Κατσόγιαννος, η διοχέτευση ποσότητας νερού απ’ τον Αγιαμονιώτικο, μπορεί να γίνει με πολύ μικρή δαπάνη, γύρω στις 800.000 δρχ. Το σχετικό τεχνικό έργο προβλέπει την δημιουργία υπόγειας σήραγγας απ’ τον Αγιαμονιώτη και στο σημείο όπου το γήπεδο του Πυργετού και την σύνδεση της με σύστημα υπονόμων που βρίσκεται στον οικισμό των Δημοσίων Υπαλλήλων, παρά την οδό Ασπροποτάμου και που φτάνει μέχρι την κοίτη του Ληθαίου παρά το Τρικκαίογλου.

Το μήκος της υπό κατασκευή σήραγγας ανέρχεται σε 710 μέτρα.

Με τον τρόπο αυτό θα αυξηθεί η στάθμη των νερών στο Ληθαίο, σε περίπτωση δε βροχών και για την αποτροπή κινδύνου πλημμυρών, θα υπάρχει σύστημα υδροφράκτη που θα μπορεί να ρυθμίζει ανάλογα την ροή της σήραγγας προς τον Ληθαίο.

Ήδη η μελέτη του Ν. Κατσόγιαννου με όλα τα τεχνικά της δεδομένα υποβλήθηκε στον δήμαρχο κ. Παπαστεργίου που την βρήκε σωστή και πραγματοποιήσιμη κι είναι πιθανόν πως σύντομα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη αποφάσεων.