Δήμος Τρικκαίων

Αυξάνονται οι πανελλήνιες διακρίσεις τρικαλινών σχολείων

10 Απριλίου 2017
Άλλες δύο συγχαρητήριες επιστολές σε ομάδες μαθητών δύο σχολείων του Δήμου Τρικκαίων, απέστειλε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Παπαστεργίου. Η σχολική κοινότητα στα σχολεία του Δήμου βρίθει διακρίσεων, ανεβάζοντας τον πήχυ της εκπαιδευτικής διαδικασίας, καθώς, μέσω της συμμετοχής σε δράσεις, οι ομάδες των μαθητών αποσπούν βραβεία – αποδείξεις του υψηλού επιπέδου τους.

Με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών και συνεργατικές δράσεις, αυτή τη φορά απέσπασαν:
– Το Γυμνάσιο Βαλτινού  απέσπασε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», στην κατηγορία «τρισδιάστατες κατασκευές».
Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου.
– Το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων και δη η Θεατρική του Ομάδα απέσπασαν το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας και διάκριση για τις γυναίκες στην επιστήμη. Η διοργάνωση ονομάζεται  «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» και είναι μια πρωτοβουλία της Science View σε συνεργασία με το Τμήμα ΦΠΨ του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικά οι επιστολές:
Στο Γυμνάσιο Βαλτινού

Η επιστολή στον διευθυντή κ. Δημήτρη Καγιούλη είναι η ακόλουθη:
«Αγαπητέ κ. Διευθυντή,
Η νέα επιτυχία των μαθητών και εκπαιδευτικών του Γυμνασίου Βαλτινού αποτελεί σημαντικό στοιχείο για το σχολείο. Αποδεικνύει ότι στην περιφέρεια του Δήμου μας παράγεται έργο, η γνώση έχει ουσία και οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται για την επίτευξη στόχων, με βάση τις οδηγίες της διεύθυνσής σας. Η βράβευση με το 1ο βραβείο στην κατηγορία «τρισδιάστατη κατασκευή», του διαγωνισμού «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», ενισχύει, επίσης, τους δεσμούς ανάμεσα στους ομοεθνείς λαούς.
Θα ήθελα να μεταφέρετε τα συγχαρητήρια εμού, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και των τρικαλινών, σε κάθε έναν μαθητή/μαθήτρια προσωπικώς, στους γονείς – κηδεμόνες τους, στους εκπαιδευτικούς που μετείχαν ή υλοποίησαν το έργο κ.κ. Σπύρο Παπανικολάου  και Δέσποινα Χαραλαμποπούλου».

 

Στο 7ο Γυμνάσιο

Η επιστολή στη διευθύντρια κ. Συμέλα Κακκουβά είναι η ακόλουθη:

«Αγαπητή κ. Διευθύντρια,
Με χαρά πληροφορήθηκα την πρώτη θέση που απέσπασε η Θεατρική Ομάδα του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων στον διαγωνισμό του προγράμματος «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο». Η ταυτόχρονη συνεργασία των εκπαιδευτικών, των εξωτερικών συνεργατών, των εθελοντών, η συμμετοχή των μαθητών, η καθοδήγησή σας, αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την εκπαιδευτική διαδικασία, ανεβάζοντας σε ανώτερο επίπεδο την έννοια του σχολείου.
Θα ήθελα να μεταφέρετε τα συγχαρητήριά μου, στους εκπαιδευτικούς κ. κ Θανάση Σπανιά, Όλγα Ζυγολάνη και Νίκο Μάντζιο, στον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ κ. Βασίλη Παππά, στην κ. Αντονέλλα Χήρα, στον κ. Κώστα Μπουντούρη, στους Εθελοντές Τρικάλων και στους γονείς – κηδεμόνες των μαθητών/τριών.
Κυρίως, όμως, θα ήθελα να μεταφέρετε τα θερμά μου συγχαρητήρια σε κάθε έναν μαθητή και μαθήτρια που μετείχαν στη Θεατρική Ομάδα, για τον κόπο, τον χρόνο και την αγάπη τους; για μια δραστηριότητα που αφήνει παρακαταθήκη στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους».

 

Από το γραφείο Τύπου

 

* Στη φωτό, η θεατρική ομάδα του 7ου Γυμνασίου Τρικάλων