Δήμος Τρικκαίων

«Αγκαλιά» με τα παιδικά βιβλία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων 

1 Απριλίου 2022

Ανοιχτή στην κοινωνία με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, οπότε η επίσκεψη μαθητών/τριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων εστίασε ακριβώς σε αυτή την ημέρα. Το τμήμα Δ2 του σχολείου, στο πλαίσιο της Ζώνης Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας και της ένταξης προσφυγόπουλων, επισκέφθηκε την 1η Απριλίου 2022 τον χώρο της Βιβλιοθήκης.
Για κάθε μαθητή και μαθήτρια, η επαφή με το Δημοτική Βιβλιοθήκη – που διαθέτει πλέον παιδικά βιβλία και στην αραβική γλώσσα – αποτέλεσε ευκαιρία για επαφή με τον μαγικό κόσμο του βιβλίου.
Τους/τις μαθητές/τριες καλωσόρισε η αντιδήμαρχος Παιδείας Εφη Λεβέντη, εστιάζοντας στην ουσία της επαφής με το βιβλίο, ενώ χαιρέτισε την επίσκεψη η προϊσταμένη του τμήματος Πολιτισμού κ. Μαρ. Τσιούτσια.
Ακολούθησε ειδική ενημέρωση και ξενάγηση από τις υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης κ. Πατήλα και Κολοβού, με αναφορά και ενημέρωση για τον ρόλο της βιβλιοθήκης γενικότερα και αυτής των Τρικάλων ειδικότερα, τις δυνατότητες δανεισμού, τον πλούτο σε παιδικά βιβλία, τα τμήματα και τα βιβλία της Βιβλιοθήκης.
Τους/τις μαθητές/τριες συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί κ. Αποστ. Καραμήτρος και Βίβαν Πλακιά, ενώ παραβρέθηκε και η κ. Κυριακή Γρηγορίου, συντονίστρια εκπαίδευσης προσφύγων του αστικού ιστού Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου

Θανάσης Μιχαλάκης