Δήμος Τρικκαίων

Αιτήσεις για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για φαρμακευτικά φυτά

22 Απριλίου 2018
 Τεράστιο ήδη το ενδιαφέρον από νέους καλλιεργητές – Αναλυτικά οι τρόποι κατάθεσης της αίτησης

Και ηλεκτρονικώς και αυτοπροσώπως πλέον η αίτηση για ένταξη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Δήμου Τρικκαίων για τα φαρμακευτικά φυτά. Η εξαιρετικά μεγάλη συμμετοχή νέων καλλιεργητών και ενδιαφερομένων στην ενημερωτική εκδήλωση του στο Πρίνος την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018 οδηγεί σε προσφορά νέων δυνατοτήτων για υποβολή της σχετικής αίτησης.
Πρόκειται για την αίτηση για ένταξη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επανεκκίνηση των Νέων στον τομέα της Καλλιέργειας των Αρωματικών – Φαρμακευτικών Φυτών» και συγκεκριμένα τη δράση Small Farm Adoption. Με τη συνεργασία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και του Πανεπιστημίου του Rutgers (State University of New Jersey), η ενημερωτική ημερίδα στο πρώην Δημαρχείο Κόζιακα συγκέντρωσε μέγιστο ενδιαφέρον.
Η νέα προοπτική που ανοίγεται για τους νέους της περιοχής γύρω από τον Κόζιακα, αποτελεί στρατηγική του Δήμου Τρικκαίων, ο οποίος με προσεκτικά και σταθερά βήματα υλοποιεί το «Σχέδιο Ασκληπιός». Αυτό περιλαμβάνει και αναβίωση της καλλιέργειας των φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών στην ευρύτερη περιοχή.
Οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν αίτηση, μπορούν πλέον να το κάνουν με δύο τρόπους.
– Είτε κατεβάζοντας από εδώ τη σχετική αίτηση για ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ  και στη συνέχεια την καταθέτουν ηλεκτρονικώς στο [email protected]
– Είτε εκτυπώνοντάς τη και καταθέτοντάς τη στη γραμματεία του Δημάρχου Τρικκαίων.
Προθεσμία και για τις δύο υποβολές είναι αυστηρά η Τετάρτη 25 Απριλίου 2018, μέχρι τις 14:00.

Από το γραφείο Τύπου