Δήμος Τρικκαίων

Αλλα 200.000 ευρώ για δράσεις στον Δ. Τρικκαίων

25 Νοεμβρίου 2016

Σήμερα το πρωί της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου 2016, ο Δήμαρχος Τρικκαίων συνυπέγραψε δύο συμβάσεις με τον πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Οι κ. Δημήτρης Παπαστεργίου και Κώστας Βαρλαμίτης συνέχισαν τη συνεργασία τους σε θέματα διευκόλυνσης του Δήμου για δράσεις.
Η πρώτη σύμβαση, ύψους 130.000 ευρώ, αφορά στην αγορά υλικών για την κοινωφελή εργασία. Ως γνωστόν, με βάση τη νέα μορφή του προγράμματος, παρέχεται η δυνατότητα στους Δήμους, να προμηθεύονται υλικά με δαπάνη του Ταμείου. Ο Δήμος Τρικκαίων κοστολόγησε τα υλικά (οικοδομικά, εργασιών, ακόμη και καύσιμα) στο πλαίσιο των οδηγιών και με βάση τις ανάγκες του. Το ποσό αυτό αφορά, επίσης, και στην προμήθεια υλικών για την ατομική προστασία των εργαζομένων των δύο φάσεων της Κοινωφελούς Εργασίας που θα στελεχώσουν υπηρεσίες του Δήμου.
Η δεύτερη σύμβαση είναι συμπληρωματική, με εντελώς διαφορετικό προσανατολισμό. Αφορά στην εκταμίευση υπολοίπου 64.000 ευρώ, από ποσά που παρέχονται από το «Πράσινο Ταμείο» για την ολοκλήρωση ενός μεγάλου έργου στα Τρίκαλα: αυτό των μελετών για τις Πράξεις Εφαρμογής. Εργο που για σχεδόν 17 χρόνια αναμένει την ολοκλήρωσή του, σε ιδιοκτησίες των περιοχών Μπάρα – Αλώνια Μπάρας, Κεραμανριά, Πυργετό και Κλωτσοτήρα. Με τη μεταφορά των πιστώσεων, συνεχίζονται οι μελέτες και το 2017, οπότε βαίνει προς ολοκλήρωση η σχετική διαδικασία υπέρ των ιδικοκτητών, του Δήμου και των κοινόχρηστων χώρων.

 

Από το γραφείο Τύπου