Δήμος Τρικκαίων

Αλλα δύο νηπιαγωγεία στα Τρίκαλα

28 Φεβρουαρίου 2017
Αλλα δύο νέα νηπιαγωγεία στα Τρίκαλα. Πρόκειται για τα κτήρια του 8ου και του 22ου Νηπιαγωγείων, τα οποία σήμερα εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Θεσσαλίας για τη διαχειριστική περίοδο 2014-2020.

Τα δύο νηπιαγωγεία έχουν συνολικό προϋπολογισμό 1,32 εκατ. ευρώ (από 660.000  ευρώ το καθένα) και ο Δήμος Τρικκαίων είχε υποβάλλει στα τέλη του 2016 τη σχετική αίτηση Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αριθμ. 4361/31-10-2016 , κωδ. 024, Α/Α ΟΠΣ 1804, με τίτλο : «Αναβάθμιση των Υποδομών Α’ βαθμιας και Β’ βαθμιας Εκπαίδευσης». Τα νηπιαγωγεία θα είναι αμφότερα διθέσια.
Το κτήριο του 8ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου χωροθετείται στα βόρεια της περιοχής της Μπάρας, θα είναι χωρητικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 2.608,56 μ2.  Το κτήριο του 22ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Τρικάλων χωροθετείται στην περιοχή πέριξ της πλατείας Βουβής, θα είναι επίσης χωρητικότητας 50 νηπίων και θα κατασκευαστεί σε οικόπεδο εμβαδού 1.800,37 μ2.
Και τα δύο κτήρια θα είναι ισόγεια, εμβαδού 306,21 τ.μ. το καθένα, και θα περιλαμβάνουν από 2 αίθουσες διδασκαλίας, μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (ενοποίηση αίθουσας διδασκαλίας & χώρου αναμονής), χώρο αναμονής, γραφεία διοίκησης,  χώρο ανάπαυσης νηπίων, τραπεζαρία-κουζίνα, αποθήκη,  λεβητοστάσιο και χώρους υγιεινής. Η προσπέλαση στο κτίριο γίνεται από δυο εισόδους ενώ  η πρόσβαση των Α.Μ.Ε.Α. επιτυγχάνεται με την κατασκευή ραμπών στις δυο κεντρικές εισόδους.  Θα γίνουν οι εγκαταστάσεις των δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης και κεντρικής θέρμανσης, ηλεκτρική εγκατάσταση και πυρόσβεση σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.
Αφού έγινε η ένταξη του έργου, θα διενεργηθεί η ανοικτή δημοπρασία επιλογής αναδόχου. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, τα δύο διδακτήρια επιλύουν σημαντικά ζητήματα για τη σύγχρονη στέγαση των νηπίων των Τρικάλων.  Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί τα διδακτήρια των 18ου (φωτο) και 23ου (φωτο) Νηπιαγωγείων Τρικάλων.

Από το γραφείο Τύπου