Δήμος Τρικκαίων

Αλλάζει η εικόνα των Τρικάλων

25 Νοεμβρίου 2016
Πλήθος παρεμβάσεων αναμόρφωσης της εικόνας της πόλης των Τρικάλων συνεχίζει να υλοποιεί ο Δήμος Τρικκαίων. Οι παρεμβάσεις ουσιαστικά αφορούν σε αντικατάσταση φθαρμένων υλικών και σε αναμόρφωση σε σημεία συνεχούς πρόσβασης.

Οι παρεμβάσεις σχεδιάστηκαν αρχικώς στα κεντρικά σημεία, για να συνεχιστούν στις γειτονιές, σε συνδυασμό και με το έργο των ασφαλτοστρώσεων, που επίσης προχωρά.
1. Σε πρώτη φάση, έγιναν εργασίες στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (καθαρισμός, τοποθέτηση πλακών κ.α.) και στον χώρο στάθμευσης λεωφορείων επί της οδού Β. Τσιτσάνη, με διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων, αύξηση του χώρου στάθμευσης.

2. Συνεχίζονται οι εργασίες στην περιοχή της Παναγίας Φανερωμένης, με διαμόρφωση πεζοδρομίου που δεν υπήρχε, και νέα διαμόρφωση πλατείας μπροστά από τον ναό.

3. Στην οδό Καραϊσκάκη γίνεται αλλαγή των κυβόλιθων και αναμόρφωση του οδοστρώματος ήπιας κυκλοφορίας, καθώς και παρεμβάσεις σε φωτισμό, πεζοδρόμια κ.α.

4. Σε πεζοδρόμια του κέντρου αρχικώς, ξεκίνησε η αντικατάσταση πλακών, όπως στην Ασκληπιού και σε πεζοδρόμους

5.Διανοίγεται πεζοδρόμιο στη διασταύρωση των οδών Ασκληπιού και Πύλης

Ολες αυτές οι εργασίες συνεχίζονται καθημερινώς και στοχεύουν στην αλλαγή της εικόνας της πόλης, σε σημεία που για χρόνια δημιουργούταν πρόβλημα στους πεζούς, σε μητέρες με καροτσάκια και σε ΑμεΑ. Σημειώνεται ότι ανανεώνεται και εμπλουτίζεται ο σχεδιασμός του Δήμου Τρικκαίων, με έργα και στα υπόλοιπα σημεία της πόλης.

 

Από το γραφείο Τύπου

erga-leof